ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: 21χρονος εκβίαζε 14χρονη, μέσω Instagram, με γυμνές φωτογραφίες της

Μεσσηνία: 21χρονος εκβίαζε 14χρονη, μέσω Instagram, με γυμνές φωτογραφίες της
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 17χρονος.
pixabay

Στην «παγίδα» ενός νεαρού έπεσε μια ανήλικη από τη Μεσσηνία, η οποία πείστηκε να του στείλει «τολμηρές» φωτογραφίες της, μέσω Instagram.

Με τη δημοσιοποίηση γυμνών της φωτογραφιών απειλούσε ένας 21χρονος στη Μεσσηνία 14χρονη κοπέλα που γνώρισε μέσω Instagram.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Καλαμάτας «Ελευθερία», η 14χρονη συνομιλούσε μαζί του στο Διαδίκτυο και είχαν ανταλλάξει γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα.

Η κατάσταση, ωστόσο, ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ο νεαρός άρχισε να απειλεί την ανήλικη πως, αν δεν έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του, θα αναρτήσει τις φωτογραφίες της, με σκοπό να την εξευτελίσει στο διαδίκτυο.

Η 14χρονη αποφάσισε τότε να μιλήσει στους γονείς της για την περιπέτειά της και επισκέφθηκε, μαζί με τη μητέρα της, την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Οι αστυνομικοί τη συμβούλευσαν να προσποιηθεί ότι «λύγισε» από τις απειλές του 21χρονου και πως θα ενέδιδε στο... «ερωτικό» του κάλεσμα.

Στη συνέχεια, οι Αρχές παρακολούθησαν τους διαλόγους τους και όταν είχαν επαρκή στοιχεία προχώρησαν στη σύλληψή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 17χρονος

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκεται και ένα τρίτο πρόσωπο, ένας 17χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται ότι διακίνησε προκλητικά βίντεο με την εν λόγω μαθήτρια σε συμμαθητές της.

Παρότι ομολόγησε στους αστυνομικούς, ο 17χρονος δεν συνελήφθη καθώς δεν βρέθηκε τίποτε επιβαρυντικό στο κινητό του και στον υπολογιστή του.

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 21χρονος

Σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Καλαμάτας ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας (με ανήλικο κάτω των 15 ετών), απόκτηση από ενήλικο μέσω Διαδικτύου επαφής με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και με χειρονομίες και ασελγείς προτάσεις προσβολή αξιοπρέπειας του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, καθώς και για απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Γιατί ο Βούτσης «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

«Μαύρο» σήμερα (01/02) στην ΕΡΤ - Πού έχει «πέσει» το σήμα

Τζόκερ: Το νέο τζακ ποτ «εκτοξεύει» το ποσό που θα μοιράσει στην κυριακάτικη (03/02) κλήρωση

Σχετικές ειδήσεις