ΕΛΛΑΔΑ

Φονική η γρίπη στην Ελλάδα: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων στην Κέρκυρα

Φονική η γρίπη στην Ελλάδα: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων στην Κέρκυρα
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του ιού Η1Ν1
eurokinissi

Δραματική έκκληση από το νοσοκομείο

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα θανάτων από την γρίπη τύπου Α’ στην Κέρκυρα μεγαλώνουν τη λίστα των θυμάτων του ιού Η1Ν1. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας. Νεαρή γυναίκα, περίπου 45 ετών, πέθανε από τον ιό της γρίπης τύπου Α’. Η 45χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου που επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τον κ. Κακαβίτσα, οφειλόταν στον ιό της γρίπης, είναι ενός 37χρονου από το Κοκκίνη. Ο 37χρονος πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του και κατόπιν διενέργειας νεκροψίας - νεκροτομής, αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατός του προήλθε από το «θανατηφόρο» ίο της γρίπης. Την αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την πλευρά του ο κ. Κακαβίτσας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κακαβίτσα, «νοσηλεύονται ασθενείς, που έχουν πιστοποιηθεί με γρίπη, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους», όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα θα σαρώσει τη χώρα – Πού θα χτυπήσει

Ηλεκτρικό ρεύμα - Ανατροπή: Τι αλλάζει στο κόστος και τα τιμολόγια – Ποιοι θα δουν μειώσεις

Σχετικές ειδήσεις