ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Στο Εφετείο η «Μήδεια» που δολοφόνησε το γιο της

Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Στο Εφετείο η «Μήδεια» που δολοφόνησε το γιο της
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Πρωτόδικα η μητέρα του άτυχου Κωστή και ο πατριός του, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την από κοινού δολοφονία του

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Πρωτόδικα η μητέρα του άτυχου Κωστή και ο πατριός του, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την από κοινού δολοφονία του, μετά από μαραθώνια σύσκεψη δικαστών και ενόρκων που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη. Η έρευνά της ξεδίπλωσε το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.gr, η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό δεν παραβρέθηκε σε άλλη δίκη που αφορά την πλαστογραφία, ψευδορκία και περιύβριση νεκρού τον περασμένο Οκτώβριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης.

Ο πατριός του Κωστή που παρουσιάστηκε, ζήτησε τότε αναβολή καθώς όπως εξήγησε την εκπροσώπησή τους ανέλαβε νέος δικηγόρος που επίσης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί εκείνη την ημέρα. Η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε για την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής, όπως μεταδίδει το anikolouli.gr.

Σχετικές ειδήσεις