ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς αποζημίωσαν τα θύματα ληστειών που διέπραξε ο γιος τους

Θεσσαλονίκη: Γονείς αποζημίωσαν τα θύματα ληστειών που διέπραξε ο γιος τους
Πώς δρούσε ο 34χρονος ληστής
eurokinissi

Συνελήφθη 34χρονος χρήστης ναρκωτικών για ληστείες καταστημάτων ψιλικών στη Θεσσαλονίκη – Οι γονείς του αποζημίωσαν τα θύματα

Ο φόβος και ο τρόμος των καταστημάτων ψιλικών της Θεσσαλονίκης είχε γίνει ένας 34χρονος άνδρας. Είχε διαπράξει συνολικά οκτώ ληστείες σε Σταυρούπολη, Εύοσμο και Χαριλάου.

Ο 34χρονος έμπαινε στα καταστήματα προσποιούμενος τον πελάτη και μόλις έμενε μόνος με τον υπάλληλο έβγαζε μαχαίρι και ζητούσε τα χρήματα της ταμειακής μηχανής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 34χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών και διέπραττε τις ληστείες για να βρει χρήματα για τη δόση του.

Το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου 2019 ο 34χρονος άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την δημοσιοποίηση των στοιχείων του με στόχο «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων».

Οι γονείς του δράστη αποζημίωσαν τα θύματα του τοξικομανή γιου τους

Οι γονείς του 34χρονου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, πήραν την απόφαση να αποζημιώσουν όλα τα θύματα των ληστειών που διέπραξε. Μέσω του δικηγόρου τους ήρθαν σε επαφή με τα θύματα. Ο δικηγόρος εξέφρασε σε κάθε έναν ξεχωριστά την ειλικρινή συγγνώμη των γονέων και του δράστη και επέστρεψε τα χρήματα στο ακέραιο. Πρόκειται για ποσά από 100 έως 500 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση το ποσό ήταν 2.000 ευρώ.

Ποιος είναι ο 34χρονος

Ο 34χρονος άνδρας εργαζόταν ως επαγγελματίας οπλίτης, ενώ υπήρξε και αθλητής. Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός ταξί, δουλειά από την οποία σταμάτησε τον Νοέμβριο του 2018. Λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την τοξικομανία του και σύντομα θα έμπαινε σε πρόγραμμα για ψυχική απεξάρτηση. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο «κατρακύλησε» και επέστρεψε στην εξάρτησή του.

Ο δράστης κρατείται προσωρινά στις φυλακές Διαβατών, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί το αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η τοξικομανία του. Έχει υποβληθεί ήδη αίτημα αντικατάστασης της φυλάκισης με εγκλεισμό σε θεραπευτικό κατάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Κλείνουν δρόμοι λόγω χιονιά

Κτηματολόγιο: Οι παγίδες στις δηλώσεις – Tα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σχετικές ειδήσεις