ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στο ΟΑΚΑ: Κινδύνευσαν ζωές – Ανύπαρκτη η διοίκηση

Μεγάλη πυρκαγιά στο ΟΑΚΑ: Κινδύνευσαν ζωές – Ανύπαρκτη η διοίκηση

Εικόνες ντροπής, θλίψης και απογοήτευσης…

Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί στην πραγματική της διάσταση η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι.

Το μεγαλείο της κακοδιαχείρισης, η αυθαιρεσία και η επικινδυνότητα αποκαλύπτονται καθημερινά και κανείς από τους υπευθυνοανεύθυνους δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί.

Το πιο ανησυχητικό είναι η αδιαφορία. Τα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών έχουν αυξηθεί επικίνδυνα και αντί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να λάβει μέτρα, «πετάει αετό».

Το πρωί του Σαββάτου (16/02) σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό στο οποίο κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου.

Ήταν λίγο πριν τις 08:30 το πρωί όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται έξω από το κλειστό κολυμβητήριο. Την στιγμή εκείνη συγκεντρώνονταν στο χώρο εκατοντάδες αθλητές κολύμβησης, προπονητές και θεατές προκειμένου να παρακολουθήσουν τους χειμερινούς αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποσταθμός της ΔΕΗ που βρίσκεται ακριβώς έξω από το χώρο του κολυμβητηρίου υπέστη βραχυκύκλωμα από το οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία έσπευσε στο σημείο με 4 οχήματα και 11 πυροσβέστες, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Για καλή τύχη όλων, τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά δεν είχαν ξεκινήσει τα αγωνίσματα. Μετά από αυτό το περιστατικό όπως ήταν λογικό η ΚΟΕ, ανέβαλε το πρωινό πρόγραμμα και μετέφερε το υπόλοιπο πρόγραμμα για το Σάββατο και την Κυριακή στα κολυμβητήρια της Νίκαιας και του Πειραιά.

Το ΟΑΚΑ «σαπίζει» και η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα

Οι εγκαταστάσεις που αποτελούν «σύμβολο» του ελληνικού αθλητισμού και θα έπρεπε να είναι το «στολίδι» της Αθήνας, έχουν καταντήσει σήμερα να σαπίζουν και να ρημάζουν εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας συγκεκριμένων ανθρώπων.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το ΟΑΚΑ αποτελεί ένα κακοδιαχειριζόμενο αθλητικό κέντρο, στο οποίο κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η εγκατάλειψη και η επικινδυνότητα στην πλειονότητα των υποδομών του.

Σκουριασμένα και επικίνδυνα στέγαστρα, σκουπίδια παντού, χώροι πρασίνου ρημαγμένοι, σπασμένοι κάδοι, βρωμιά στους τοίχους από σπρέι, περιττώματα ζώων αλλά και ανθρώπων. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του ΟΑΚΑ. Μια εικόνα ντροπιαστική, μια εικόνα θλιβερή, μια εικόνα απογοητευτική.

Απόλυτα υπεύθυνη και εκτεθειμένη είναι η διοίκηση του Σταδίου, η οποία το μόνο που κάνει είναι να κρύβεται και να πετάει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών. Και αναρωτιόμαστε… άραγε η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν ντρέπεται; Είναι περήφανη για αυτή την άθλια κατάσταση; Τους τιμά όταν οι ξένοι αθλητές μεταφέρουν αυτές τις εικόνες στο εξωτερικό; Δεν φοβούνται άραγε αυτοί οι άνθρωποι μη τυχόν χτυπήσει κάποιος αθλητής ή θεατής; Κοιμούνται με ήσυχη συνείδηση;

Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει και πολύ σύντομα οι μάσκες θα πέσουν. Οι ευθύνες για την κατάντια του ΟΑΚΑ έχουν ονοματεπώνυμο και σύντομα θα αποκαλυφθούν ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από την καταστροφή του. Και να δούμε τότε πού θα βρουν τρύπα να χωθούν οι «ποντικοί» του Ολυμπιακού Σταδίου.

Μέχρι τότε, ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Newsbomb.gr: Εξευτελιστική η εικόνα του ΟΑΚΑ - Κίνδυνοι και για ανθρώπινες ζωές