ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Αλιάρτου στο Newsbomb.gr: «Έτσι έγινε η ανείπωτη τραγωδία με τα δύο αγγελούδια»

Δήμαρχος Αλιάρτου στο Newsbomb.gr: «Έτσι έγινε η ανείπωτη τραγωδία με τα δύο αγγελούδια»
Τα δύο αγγελούδια μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, ωστόσο ήταν πλέον αργά...
TVSTAR.GR

To Newsbomb.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιλήφθηκε το συμβάν, τη στιγμή που τα δύο αγγελούδια μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δημαρχείο.

Ο κ. Ντασιώτης ανέφερε πως όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας, τα δύο ανήλικα ήταν ήδη νεκρά και πλέον θα μεταφέρονταν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Όπως είπε, άμεσα τόσο ο ίδιος όσο και κλιμάκιο του δήμου μετέβησαν στον καταυλισμό Ρομά, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

«Πήγαμε στον καταυλισμό, μαζί με τους αντιδημάρχους και την Αστυνομία και εκεί κάποιοι μας είπαν ότι τα παιδιά έπεσαν μέσα σε κάποιο αρδευτικό κανάλι που είναι περίπου 200 μέτρα μακριά από τον καταυλισμό, ενώ κάποιοι άλλοι μας είπαν πως έπεσαν σε κάποιον υπό διάνοιξη βόθρο. Δεν μπορώ, όμως, να πω κάτι περαιτέρω, γιατί αυτό είναι αντικείμενο έρευνας της Αστυνομίας», υπογράμμισε ο κ. Ντασιώτης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλιάρτου, ο ίδιος γνώριζε τον πατέρα του ενός από τα αδικοχαμένα παιδιά, μιας κι αυτός εργαζόταν με οκτάμηνη σύμβαση στο δήμο.

Ο κ. Ντασιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το θλιβερό περιστατικό, κάνοντας λόγο για «ένα τραγικό συμβάν, μια μεγάλη απώλεια».

Δείτε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν ξαφνικά το μεσημέρι της Δευτέρας (18/02/2019). Τα δύο εξαδέλφια ηλικίας 3,5 και 4,5 ετών αντίστοιχα μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους εσπευσμένα από τους γονείς τους στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πνιγμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ωστόσο, από εκεί τα δύο ανήλικα διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tvstar.gr, οι σοροί των δύο παιδιών επρόκειτο να μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου των δύο ανήλικων παιδιών.

Παράλληλα, έλαβαν καταθέσεις από τους γονείς των παιδιών, τους οποίους βρήκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα δύο ανήλικα παιδιά φαίνεται έπαιζαν με τα νερά έξω από τον οικισμό των Ρομά. Εκεί, φαίνεται πως υπήρχε κάποιο αυλάκι για να φεύγουν τα νερά, το οποίο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης γέμισε και μάλλον έπεσαν μέσα σε αυτό και έχασαν τη ζωή τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου έκαναν τεράστιες προσπάθειες να τα επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δώσει οι Αρχές, φαίνεται πως τα παιδιά ήταν αρκετή ώρα στο νερό, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση που ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Ποιος αγόρασε τη βίλα του Φυντανίδη στην Τήνο - Πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ!

«Βόμβα»: Κόβεται το Deal - Τέλος ο Φερεντίνος από τον Alpha;

Ξάπλωσε επειδή είχε πονοκέφαλο - Δεν φαντάζεσαι τι έγινε όταν ξύπνησε μετά από 4 μέρες

Σχετικές ειδήσεις