ΕΛΛΑΔΑ

Λαγοκέφαλοι κατασπάραξαν ολόκληρη ψαριά στην Κρήτη – Δείτε πώς διέλυσαν τα δίχτυα (pics)

Λαγοκέφαλοι κατασπάραξαν ολόκληρη ψαριά στην Κρήτη – Δείτε πώς διέλυσαν τα δίχτυα (pics)
Ποια είναι η επικίνδυνη ουσία που περιέχουν
eurokinissi

Επίθεση 50 λαγοκεφάλων δέχτηκε η ψαριά αλιευτικού στην Ιεράπετρα της Κρήτης

Άλλη μια ψαριά αλιευτικού «έπεσε» στα κοφτερά δόντια των λαγοκεφάλων στην Κρήτη. Τη στιγμή που το αλιευτικό σκάφος από την Ιεράπετρα βρισκόταν στα ανοιχτά και στα δίχτυα βρισκόταν καλή ψαριά, δέχτηκε επίθεση 50 λαγοκεφάλων.

Τα τοξικά ψάρια όχι μόνο θέλησαν να κατασπαράξουν την ψαριά αλλά κατέστρεψαν τα δίχτυα του αλιευτικού. Οι ψαράδες επέστρεψαν απογοητευμένοι στην Ιεράπετρα αφού δέχτηκαν πλήγμα από την επίθεση και έπρεπε να επιδιορθώσουν τη ζημιά στα δίχτυα. Ενδεικτικό είναι ότι κάθε ένας από τους τεράστιους λαγοκεφάλους ζύγιζε περίπου 5 κιλά.

Δείτε τι έκαναν οι λαγοκέφαλοι στα δίχτυα του αλιευτικού στη gallery του Newsbomb.gr

Τα τοξικά ψάρια συνεχίζουν να καταστρέφουν τους ψαράδες της Ιεράπετρας και όλης της νησιωτικής Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων είναι απίστευτοι σε σημείο που να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει το λαγόψαρο.

Έτσι, οι ερασιτέχvες αλιείς επιλέγουν πλέον να φεύγουν από την Ιεράπετρα και να πηγαίνουν στις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας προκειμένου να φτάσει ένας μεζές στο τραπέζι τους. Όσο για τους επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ψαριά τους καταστρέφεται.

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Η «Ωκεανίδα» πάγωσε τη Βόρεια Ελλάδα - Κλειστοί δρόμοι και προβλήματα

Νέα στοιχεία για το θάνατο του Εύζωνα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

ΣΚΑΪ: Είναι οριστικό: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος «διώχνει» τον Ατζούν (pics)

Σχετικές ειδήσεις