ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο παλετών (pics+vids)

Λάρισα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο παλετών  (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Λάρισα
EUROKINISSI

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο παλετών στη Λάρισα (λίγο μετά τον κόμβο Πλατυκάμπου) το απόγευμα της Τετάρτης (28/2) και μαύρισε τον ουρανό της πόλης, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου πέντε ώρες μετά, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δεκατέσσερα πυροσβεστικά βρίσκονται στο σημείο καθώς μπορεί η φωτιά να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά ακόμη υπάρχουν πολλές εστίες.

Επίσης, η πιο επικίνδυνη αποστολή των πυροσβεστών ήταν να καταφέρουν να απομακρύνουν τις δύο μεγάλες φιάλες προπανίου που υπήρχαν στο εσωτερικό του εργοστασίου, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος έκρηξης. Γι’ αυτό τον λόγο εκκενώθηκε η περιοχή και τα οχήματα οδηγούνταν από τις αστυνομικές δυνάμεις από τον παράδρομο, αφού η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου παραμένει κλειστή για παν ενδεχόμενο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η αποστολή της απομάκρυνσης των φιαλών ωστόσο εξετελέσθη σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της έκρηξης.

Ωστόσο οι ζημιές του εργοστασίου είναι τεράστιες, αν και ακόμη δεν είναι δυνατόν να γίνει καταγραφή ζημιών, όπως επίσης, θα διεξαχθεί έρευνα από τι ακριβώς προκλήθηκε η πυρκαγιά και από ποιο σημείο του εργοστασίου ξεκίνησε, καθώς ζημιές υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Καταστροφή για δεύτερη φορά

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, εξίσου μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει αρχές του περασμένου καλοκαιριού και πάλι σε εργοστάσιο της ίδιας επιχείρησης στην Αττική, με τεράστιες ζημιές. Μάλιστα επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης ήταν και τότε ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας κ. Χρήστος Νικ. Σπαθούλης.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν άτομα, καθώς η εκκένωση έγινε έγκαιρα, ωστόσο με αναπνευστικά προβλήματα και υπέρταση μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο ιδιοκτήτης παρακείμενου εργοστασίου, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να επεκταθεί και εκεί η φωτιά.

Βίντεο: onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

Με τι καιρό θα ψήσουμε την Τσικνοπέμπτη

Προσοχη! Μεγάλη απάτη με κινητά - Το «κόλπο» που παραπλανά τους χρήστες

Αργολίδα: Αυτός είναι ο 30χρονος που χτυπήθηκε από ρεύμα - Κάηκε ζωνταντός μπροστά στο φίλο του

Σχετικές ειδήσεις