ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: «Δεν ήμουν ικανή να ηρεμήσω το παιδί μου – Εγώ φταίω που κάηκε ζωντανό»

Βάρκιζα: «Δεν ήμουν ικανή να ηρεμήσω το παιδί μου – Εγώ φταίω που κάηκε ζωντανό»
Το χρονικό της τραγωδίας

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 30χρονη μητέρα του 18 μηνών βρέφους που απανθρακώθηκε στη ΒάρκιζαΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια - Ποια ήταν η 30χρονη - Το χρονικό της τραγωδίας

Για «περίπλοκη και ταραχώδη ζωή» έκανε λόγο στην απολογία της η 30χρονη, ενώ υποστήριξε ότι από την παιδική της ηλικίας υπήρξε «αντικείμενο χλευασμού στο σχολείο», καταλήγοντας ότι από παιδί βρισκόταν στο περιθώριο.

«Η μητέρα μου, εν μέσω των επίμονων παρακλήσεων και βλέποντας και ότι για εμένα το σχολείο ήταν ένα καθημερινό βασανιστήριο και μια πνευματική και κοινωνική κατάσταση που δεν μου ταίριαζε και στην οποία δεν μπορούσα να ανταποκριθώ, μου επέτρεψε να το σταματήσω, αφού ήδη είχα μείνει στην ίδια τάξη λόγω απουσιών, γεγονός που με ανακούφισε πολύ τότε», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια η 30χρονη.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι έζησε σε ένα ιδιαίτερο οικογενειακό περιβάλλον, λέγοντας πως «η μητέρα μου, μου υπαγόρευε να παρουσιάζω τον εκάστοτε σύντροφό της που έμενε σπίτι μας ως “θείο” μου και έτσι εγώ στο δημοτικό, όταν έλεγα ότι παραδείγματος χάριν "εμένα θα έρθει να με πάρει ο θείος μου", εισέπραττα εμπαικτικά σχόλια».

Ένα ακόμη γεγονός που στιγμάτισε την 30χρονη ήταν ο θάνατος της γιαγιάς της και έπειτα της μητέρας της. Στην ηλικία των 17 ετών, η 30χρονη σήμερα γυναίκα έμεινε μόνη, ενώ όπως περιέγραψε στην απολογία της, προσπάθησε δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της. «Τότε την περίπτωση μου ανέλαβαν οι αρμόδιες αρχές και για ένα έτος περίπου, μέχρι την ενηλικίωση μου μεταφέρθηκα σε ορφανοτροφείο από όπου και αποχώρησα στην ηλικία των 18.».

Δείτε ποια ήταν η 30χρονη στη gallery του Newsbomb.gr

Η 30χρονη έχει ένα ακόμη παιδί, ηλικίας 7 ετών σήμερα, το οποίο ζει με τον πατέρα του, αλλά λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε και άλλο ένα με διαφορετικό σύντροφο το οποίο πέθανε ξαφνικά από τον Ιανουάριο του 2014.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η 30χρονη ενώπιον της ανακρίτριας, η κατάσταση της ψυχικής της υγείας εκτροχιάστηκε και την κατέλαβαν κρίσεις πανικού και μόνιμη θλίψη. Με την προτροπή και του συντρόφου της επισκέφθηκε ψυχιάτρους και άρχισε να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή, την οποία λάμβανε από το 2014 έως και το 2016. Η 30χρονη διέκοψε την αγωγή όταν προέκυψε με τον επόμενο σύντροφο της η τρίτη της εγκυμοσύνη.

«Το παιδί αυτό, θέλω να σας τονίσω κυρία πρόεδρε, ήταν καρπός συνειδητής επιλογής και επιθυμίας να δημιουργήσω οικογένεια με τον άνω σύντροφό μου, ο όποιος στα μάτια μου φάνταζε και πάλι ο παντοτινός μου σύζυγος, ο “σωτήρας”.», δήλωσε η 30χρονη. Στην πορεία όμως, όπως υποστήριξε η 30χρονη, ο σύντροφος της παρουσίασε έκρυθμες συμπεριφορές και αντιλήφθηκε ότι πάσχει από πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές και ότι του χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή.

Η 30χρονη υποστήριξε πως έδειξε ανοχή στη συμπεριφορά του συντρόφου της για τι δεν ήθελε να απολέσει την ευκαιρία που ένιωθε ότι δικαιούται στην οικογενειακή ζωή. Έπειτα ο σύντροφος της την εγκατέλειψε οριστικά ενώ ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και όπως υποστήριξε, «Δεν είχα, ούτε έχω, ικανότητα να εργαστώ, τα απολύτως απαραίτητα εξασφαλίζω από ένα μίσθωμα που λαμβάνω περί τα 200 € από διαμέρισμα που εκμισθώνω στη Βάρκιζα. Δεν έχω κανένα συγγενή, ούτε φίλους, ζούσα πλήρως απομονωμένη».

Τι συνέβη την μοιραία Τετάρτη

Φτάνοντας στην επίμαχη ημέρα, που οδήγησε στο θάνατο το άτυχο βρέφος, η 30χρονη υποστήριξε: «Θυμάμαι τις κινήσεις που έκανα σχεδόν μηχανικά κάθε φορά πριν φύγω. Τάισα το μωρό και το έβαλα να κοιμηθεί στο ειδικό καθισματάκι του, το οποίο τοποθέτησα πάνω στο κρεβάτι, αφού του είχα περάσει τους προστατευτικούς ιμάντες ώστε να μην κάνει απότομη κίνηση στον ύπνο του και πέσει. Την σόμπα την είχα σχεδόν συνεχώς αναμμένη στο υπνοδωμάτιο για να ζεσταίνεται αλλά χωρίς να ακουμπάει κάπου, σε απόσταση από αντικείμενα, κλινοσκεπάσματα κλπ. Το ίδιο έκανα και εκείνο το απόγευμα. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πιστολάκι αναμμένο, ποτέ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο γιατί κανένας λόγος δεν υπήρχε.

Πριν φύγω μετά τις οκτώ παρά το απόγευμα, θυμάμαι ότι είπα στον πρώην σύντροφο μου να έρθει να κρατήσει τη μικρή μέχρι να γυρίσω. Δε μου δήλωσε ότι θα έρθει, δεν έδωσα όμως βάση, θεώρησα ότι ως συνήθως θα έρθει άμεσα αφού του είπα ότι φεύγω και ότι σε κάθε περίπτωση ήταν η ώρα του να περάσει από το σπίτι. Έλειψα μέχρι την μία τα ξημερώματα περίπου, σκέφτηκα ότι θα καθυστερήσει αλλά όπως και να είχε ο πρώην σύντροφος μου θα είχε επιστρέψει και δε με κάλεσε γιατί δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Όταν ανέβηκα στο διαμέρισμα και άνοιξα την πόρτα αντίκρισα πολύ πυκνούς καπνούς.

Προσπάθησα να μπω μέχρι το υπνοδωμάτιο, δεν μπορούσα καν να δω ούτε να αναπνεύσω από τους καπνούς, πνιγόμουν, ο χώρος ήταν απροσπέλαστος από τα τοξικά αέρια. Θυμάμαι ότι κατέβηκα ουρλιάζοντας, Ο σύντροφος μου ήταν ακόμη από κάτω του ζήτησα βοήθεια, ανεβήκαμε μαζί πάλι αλλά ήταν αδύνατον και γι’ αυτόν να επέμβει. Κάλεσα αμέσως την πυροσβεστική, κατέφτασε σύντομα αλλά ήταν πολύ αργά για την μικρή μου κόρη».

Τέλος, κλείνοντας την απολογία της ανέλαβε την ευθύνη: «Το παιδί μου κάηκε επειδή εγώ που προσπάθησα να το ζεστάνω δεν είχα την συγκρότηση να προβλέψω το αποτέλεσμα. Ασφαλώς παίρνω όλη την ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη. Σήμερα περνώ το κατώφλι και της δικαιοσύνης. Κινδυνεύω να βιώσω άλλη μία μαύρη εμπειρία που δεν είχα ποτέ σκεφτεί, την φυλακή.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απολογία της 30χρονης μητέρας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις (15 πυροσβέστες με 5 οχήματα) και όταν μπήκαν στο διαμέρισμα (το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς) βρήκαν απανθρακωμένο πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι το άτυχο μωρό.

Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 30χρονη αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Γείτονες πάντως σημειώνουν ότι κάποιοι πιστεύουν ότι το παιδί «έφυγε» είτε από ασιτία είτε από το κρύο.

Δείτε στα βίντεο του Newsbomb.gr, τις συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Σχετικές ειδήσεις