ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα 2019: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα σε όλη την Ελλάδα (pics)

Καθαρά Δευτέρα 2019: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Κούλουμα σε όλη την Ελλάδα (pics)
Ο λόφος του Φιλοπάππου γέμισε με παιδικές φωνές και πολύχρωμους χαρταετούς
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καθαρά Δευτέρα | Κούλουμα: Κορυφώθηκαν ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα (11/03/2019) οι εορταστικές εκδηλώσεις για το τριήμερο της Αποκριάς, με τον καιρό να αναδεικνύεται «σύμμαχος» για όσους θέλησαν να γιορτάσουν τα παραδοσιακά έθιμα της Σαρακοστής.

Τα Κούλουμα γιορτάστηκαν και φέτος με παραδοσιακό τρόπο στο Δήμο Αθηναίων.

Δείτε στις παρακάτω galleries του Newbomb.gr πού πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις:

Λόφος Φιλοπάππου

«Μετά από οκτώ χρόνια δήμαρχος, είμαι πάρα πολύ ευτυχής που αυτή τη γιορτή την κρατήσαμε μέσα στην εποχή της κρίσης και όχι μόνο αυτό, καταφέραμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Κατορθώσαμε να συνδυάσουμε μία Αθήνα που κρατάει τις παραδόσεις της, με μια Αθήνα αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Επίσης, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή τονίζοντας ότι «έρχονται καλύτερες ημέρες και θα προσπαθήσουμε όλοι για αυτό».

Εξάλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, επεσήμανε από τη μεριά του: «Η σημερινή προσέλευση (σ.σ. στου Φιλοπάππου) και συνολικά το έθιμο αναδεικνύει πόσο χρήσιμοι είναι για την Αθήνα οι χώροι πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι. Είναι χρέος της επόμενης δημοτικής αρχής να προστατεύσει αυτούς τους χώρους».

Καισαριανή

Θεσσαλονίκη - Σέιχ Σου

Τύρναβος - Το Μπουρανί

Χανιά: Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάστηκαν τα Κούλουμα

Με παραδοσιακό τρόπο οι Χανιώτες γιόρτασαν και φέτος τα Κούλουμα. Από νωρίς το πρωί οι καταναλωτές έσπευσαν στη δημοτική αγορά της πόλης για προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση στα ιχθυοπωλεία καθώς και σε ανοικτά σούπερ μάρκετ.

Η παραδοσιακή λαγάνα είχε και φέτος την τιμητική της με τους φούρνους της πόλης να την προσφέρουν από τα ξημερώματα στους καταναλωτές.

Στην περιοχή της Νέας Χώρας φούρνος παρασκεύασε λαγάνα γίγας μήκους 4,5 μέτρων και βάρους 62 κιλών, ενώ το σκηνικό της ημέρας συνθέτουν οι δεκάδες πλανόδιοι που πωλούν χαρταετούς.

Στον δήμο Χανίων η κεντρική εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων με μουσική και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους καθώς και με κατασκευή χαρταετών από το τμήμα προσκόπων. Από τη γιορτή δεν έλειπε η προσφορά των παραδοσιακών εδεσμάτων της ημέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Τζόκερ: Αυτός είναι ο τυχερός των 5.300.000 - Πώς έγινε πολυεκατομμυριούχος με μόλις 36 ευρώ!

Αποκλειστικό: Θα πάθεις ΣΟΚ - Πόσα λεφτά πήρε ο Ογκουνσότο για να μπει στο Survivor

Σχετικές ειδήσεις