ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πόμπια στολίζουν, το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στην Πόμπια στολίζουν, το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στην Πόμπια, θα στολιστεί φέτος το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.Το Δέντρο έχει ύψος 10 μέτρων, και το παραχώρησε η Εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας.


Φέτος λοιπόν , το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, πρόκειται να φωταγωγηθεί στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, ενώ μετά τη φωταγώγηση του πρόκειται να πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων.Οι εκδηλώσεις φωταγώγησης θα συνοδευτούν από μουσικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή των DJs All Dʼ Allon.

Στο χώρο της πλατείας ρολογιού θα βρίσκεται παράλληλα ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του ξωτικά, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του, να φωτογραφηθούν, αλλά και να παραδώσουν τα γράμματα τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης και η Παιδική Χορωδία Πόμπιας, που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά και εορταστικές κατασκευές.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου Πόμπιας το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, μπροστά από το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης.

Το παζάρι διοργανώνεται από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ το Σάββατο και από τις 11.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι την Κυριακή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να ασχοληθούν με πρόσθετες δραστηριότητες.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της περιοχής θα ολοκληρωθούν με τα παραδοσιακά κάλαντα την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 5.00 το απόγευμα.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Φαιστού στηρίζει την όλη προσπάθεια που γίνεται από τους Συλλόγους της περιοχής, ενώ καλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την Πόμπια και το Δήμο Φαιστού τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης.