ΕΛΛΑΔΑ

Διπλώματα οδήγησης: «Λουκέτο» σε σχολές οδήγησης βάζει η περιφέρεια Αττικής

Διπλώματα οδήγησης: «Λουκέτο» σε σχολές οδήγησης βάζει η περιφέρεια Αττικής
Δείτε τι ανακοίνωσε η Ρένα Δούρου

Λουκέτο σε σχολές οδήγησης έβαλε η περιφέρεια Αττικής στον Πειραιά στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η Ρένα Δούρου θυμίζοντας πως στις αρχές Φεβρουαρίου, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιά και Νήσων. Με αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις δινόταν η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις.

Η Ρένα Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «το θέμα της παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης δεν σχετίζεται μόνο με την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια, με την προστασία της ζωής των πολιτών».

Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ελληνική Αστυνομία, για «την ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των παραβατικών ενεργειών» και τόνισε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας για να προχωρήσουμε άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες».

Στην συνέντευξη τύπου η περιφερειάρχης Αττικής έκανε λόγο για εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς και γραφειοκρατίας τα οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. «Το ένα συντηρεί και τροφοδοτεί το άλλο, αναπαράγοντας κακές πρακτικές που έχουν εδραιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Και ειδικότερα σε βάρος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Προχωρώντας έτσι από την πρώτη στιγμή σε συγκεκριμένες ενέργειες» είπε εξηγώντας πως αντιμετώπισαν περιπτώσεις πλαστών πτυχίων, χρηματισμού, υπεξαίρεσης, απιστίας στην υπηρεσία, πλαστογραφίας, δωροληψίας κ.ά..

Η Ρένα Δούρου υποστήριξε «την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών και ενίσχυσης της διαφάνειας, μπορεί να κάνει αποτελεσματικότερη την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες» συμπληρώνοντας πως «συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της μικροδιαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, αποφασιστικά, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς εκπτώσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι 99 «πράσινες» σχολές εισαγωγής χωρίς εξετάσεις

Επίδομα παιδιού 2019 - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Σχετικές ειδήσεις