ΕΛΛΑΔΑ

«Ώρα της Γης»: Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» η Αθήνα – Δείτε φωτογραφίες

«Ώρα της Γης»: Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» η Αθήνα – Δείτε φωτογραφίες
Στο σκοτάδι για καλό σκοπό

Οι Αθηναίοι συντονίστηκαν με την «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή 

Σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίστηκε ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη και στο Δημαρχιακό Μέγαρο ακολουθώντας το κάλεσμα του δήμου Αθηναίων για συυμετοχή στη συμβολική πρωτοβουλία να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα για την προστασία του εύθραυστου πλανήτη μας.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε σε μαζική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, «δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Στο σκοτάδι δεκάδες μνημεία και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο

Εκατοντάδες πόλεις και εμβληματικά μνημεία σε όλο τον κόσμο βυθιίστηκαν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας της Γης» με στόχο όπως πάντα την κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης.

Οι πολίτες όλου του κόσμου έσβησαν τα φώτα για μία ώρα για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται πάντα τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου.

Στις 20:30 τοπική ώρα πολλά κτήρια και μνημεία έχουν βυθιστεί ή θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο.

H «Ώρα της Γης» (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Στο πλαίσιο αυτό, το WWF καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για το τι σημαίνει για αυτούς η φύση στις ειδικές ιστοσελίδες wwf.gr/earthhour/ και connect2earth.org.

Το «Ελ. Βενιζέλος» συμμετείχε στην «Ώρα της Γης»

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο της Αθήνας δήλωσε «παρών» στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός εκ των δύο διαδρόμων του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης 2019», μειώθηκε επίσης ο φωτισμός στα κτήρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου. Φέτος, το επίσημο βίντεο του «Earth Hour», προβλήθηκε στις οθόνες του κεντρικού αεροσταθμού, αλλά και στoυς χώρους γραφείων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής υπάρχουν ανακοινώσεις στον κεντρικό αεροσταθμό που ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και την ενεργό συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.

Επισημαίνεται πως η διακοπή λειτουργίας του δυτικού διαδρόμου δεν επηρέασε τη λειτουργία του αεροδρομίου και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά από τον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Μύκητας – φονιάς «σπέρνει» τον θάνατο και απειλεί με αφανισμό τα ζώα στην Ευρώπη

Σχετικές ειδήσεις