ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Κυριακή
PIXABAY

Καιρός – Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού – Έρχονται έντονα φαινόμενα από τις επόμενες ημέρεςΚακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Πού και πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες

Δεν λέει να… καλοκαιριάσει φέτος. Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως μπήκε ο Απρίλιος, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα. Το σκηνικό του καιρού θα «ντύσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας. Οι χειρότερες ημέρες, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά αίθριος ο καιρός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery πού και πότε θα σαρώσουν τα έντονα φαινόμενα

Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Την Τετάρτη (03/04) λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Πέμπτη (04/04) στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (05/04) λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και νοτιά αυξημένες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. στην υπόλοιπη χωρά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο από τα δυτικά.

Το Σάββατο (06/04) και την Κυριακή (07/04) νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή από τα δυτικά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση την Κυριακή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

Κτηματολόγιο: Παράταση σε 19 νομούς – Πότε ξεκινούν ο προαναρτήσεις για την Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις