ΕΛΛΑΔΑ

Αυγερινός: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους στον Ερυθρό Σταυρό

Αυγερινός: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους στον Ερυθρό Σταυρό

Ευχαριστήρια επιστολή προς τα μέλη και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απέστειλε ο Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήρθε πρώτος στις εκλογές της Κυριακής (31/03/2019) για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Αυγερινός, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος στον Οργανισμό, στην επιστολή του αναφέρει:

«Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Μετά την γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες και εγκάρδιες ευχαριστίες μου, προς τα μέλη, τους εθελοντές, τους υπαλλήλους και όλους όσους επέλεξαν να στηρίξουν και να εμπιστευτούν την "ομάδα" μας προκειμένου να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τις αξίες και τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ευχαριστήσω, διότι με τη βούλησή σας αναδείξατε την αδιαμφισβήτητη νίκη των Ερυθροσταυρικών ιδεών. Η επιλογή σας αποτελεί ηθική δικαίωση για τις υγιείς δυνάμεις του Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες εθελοντές και των τριών τομέων του Ε.Ε.Σ, εργαζόμενους και Περιφερειακά Τμήματα, για την επίπονη προσπάθειά τους, να επιτευχθεί μια νέα προοπτική για τον Ε.Ε.Σ, ώστε να επανέλθει η ελπίδα και η αισιοδοξία στους "κόλπους" του.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους. Εφαρμόζοντας στην πράξη την ενωτική αλληλεγγύη και την ισομερή ανάπτυξη όλων των μελών τείνουμε χείρα φιλίας προς όλους. Μακριά από διχόνοιες, έριδες, φιλονικίες και διχοστασίες, έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες και να επιδιώξουμε ο Ε.Ε.Σ. να ξαναβρεί τον βηματισμό του προς την ευημερία και την πρόοδο.

Ως ενοποιητικός θεσμός, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της Πολιτείας, του Ελληνικού Κράτους και θα συμπορευθούμε με την Διεθνή Ομοσπονδία, πάντα υπό την καθοδήγηση των βασικών αρχών και στρατηγικών στόχων της.

Τέλος, τιμώντας την εμπιστοσύνη όλων σας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι με ενότητα, αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και απόλυτη διαφάνεια, θα επιδιώξουμε την διασφάλιση του διεθνούς κύρους και του ειλικρινούς σεβασμού που αρμόζει στην ιστορία και στο μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,
Dr Αντώνιος Αυγερινός».

Σχετικές ειδήσεις