ΑΠΟΨΕΙΣ

Πιστεύουμε στη μεγάλη παρακαταθήκη του έργου του Ερυθρού Σταυρού

Πιστεύουμε στη μεγάλη παρακαταθήκη του έργου του Ερυθρού Σταυρού

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Ως ένα σημαντικό κομμάτι της Εθνικής μας πολιτισμικής κληρονομιάς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός φιλοδοξεί να γυρίσει σελίδα και να αποσπαστεί από το διοικητικό παρελθόν του πραγματοποιώντας εκλογές την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Τέλεσα τα καθήκοντα του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τρία χρόνια και μαζί με τη Διοίκησή μου δηλώνουμε υπερήφανοι, που στηρίξαμε τις αξίες και θεμελιώδεις αρχές του, με πρόγραμμα, σχεδιασμό και μεθοδικότητα. Επισκεπτόμενος όλη την Ελλάδα, από το Καστελλόριζο έως τον Έβρο και έως τη Φλώρινα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις παραμεθόριες περιοχές, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά όλους τους Ερυθροσταυρίτες και να εντοπίσω όσα καίρια ζητήματα και προβλήματα επέμεναν να παιδεύουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Έχοντας, λοιπόν, τη συλλογική εμπειρία, γνώση και ειλικρινή διάθεση, πιστεύουμε στη μεγάλη παρακαταθήκη του έργου του Ερυθρού Σταυρού και σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί «σάρκα και οστά» στο όραμά μας, να ανοικοδομήσουμε το μέλλον και με τη στήριξή σας, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν.

Έχουμε την ίδια αγωνία, τον ίδιο πόνο, το ίδιο μεράκι με όλους τους Ερυθροσταυρίτες, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα ασφαλές και σύγχρονο πλαίσιο, που θα αξιοποιεί στο έπακρο την ειρηνική επίλυση των αντιθέσεων και των διαφορών, με γνώμονα τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση.

Παρουσιάσαμε, εμείς πρώτοι, ένα «πλέγμα» συγκροτημένου και βιώσιμου σχεδίου που αντανακλά την βούλησή μας να διατηρήσουμε την κληρονομιά, όσων έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους ανεξίτηλη στο «ρου» της Ερυθροσταυρικής ιστορίας και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του Ερυθρού Σταυρού καθιστώντας τον, πρωτοπόρο όπως του αρμόζει.

Εχέγγυο της επιτυχίας μας, η τεράστια, μοναδική διοικητική εμπειρία μας και η αποδεδειγμένη, ποικιλοτρόπως, ανιδιοτελής αγάπη μας για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έχοντας στο πλευρό μας όλους τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργαζόμενους και μέλη, δημιουργώντας μία μοναδική πλατφόρμα που θα αποτελέσει την ατμομηχανή του Ερυθρού Σταυρού και μάλιστα με τρόπο εμβληματικό.

Ερυθροσταυρίτισσες και ερυθροσταυρίτες, φίλες και φίλοι,

Σας περιμένω την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώστε να αποτελέσουμε όλοι μαζί ένα διαχρονικό δείκτη ανοδικής πορείας για έναν δημοκρατικό και πρωτοπόρο Ερυθρό Σταυρό.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Dr Αντώνιος Αυγερινός, π. Πρόεδρος Ε.Ε.Σ, Υποστράτηγος ε.α, Φαρμακοποιός

Σχετικές ειδήσεις