ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό: Μήνυμα στις υγιείς δυνάμεις του ΕΕΣ από τον Αυγερινό (vid)

Εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό: Μήνυμα στις υγιείς δυνάμεις του ΕΕΣ από τον Αυγερινό (vid)

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), προκειμένου να εκλεγεί νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά περίπου 17.000 άτομα σε όλα τα παραρτήματα της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής νέων μελών. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ημερομηνία των εκλογών είχε αναβληθεί λόγω μεγάλης προσέλευσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΕΣ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, είναι παρών στη μάχη των εκλογών, θέτοντας υποψηφιότητα για το νέο ΚΔΣ. Στέλνει ισχυρό μήνυμα «αφύπνισης στις υγιείς δυνάμεις του ΕΕΣ με σκοπό να ενεργοποιηθούν, να συμμαχήσουν, για να επαναφέρουν την κανονικότητα, την ομαλότητα στον Οργανισμό και στη λειτουργία των θεσμών, που σήμερα δεν τηρούνται».

Εξηγεί γιατί δεν εισακούγονται οι παραινέσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ) η οποία έχει θέσει τον ΕΕΣ σε αναστολή. Μιλά για την εκλογική διαδικασία η οποία έχει «οσμή παρανομίας» όπως επισημαίνει, λόγω του «διάτρητου καταστατικού» και παρουσιάζει τις «επιπόλαιες ενέργειες» της νυν διοίκησης με αποτέλεσμα να μην μπορούν σε κάποια παραρτήματα του Οργανισμού να πραγματοποιηθούν εκλογές.

«Να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού την παρακαταθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», τονίζει ο κ. Αυγερινός, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου». Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Αυγερινού στο παρακάτω βίντεο (από το χρονικό σημείο 1:22:30)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις