ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανυπόληπτες ενέργειες με τις εγγραφές νέων μελών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ανυπόληπτες ενέργειες με τις εγγραφές νέων μελών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Πόσες μαζικές ηλεκτρονικές εγγραφές μελών έγιναν σε συγκεκριμένες πόλεις;

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Η επιπολαιότητα με την οποία διοικείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) από την παράνομα εκλεγμένη κεντρική διοίκηση, δημιουργεί μια επιβλαβή ισορροπία από την οποία καλλιεργείται η απαξίωση και η ασυνέπεια.

Διοικούν με πράξεις ασύνετες και καταστρεπτικές με μοναδικό τους ενδιαφέρον την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών – ωφελειών, αδιαφορώντας για τις θλιβερές συνέπειες που επιφέρουν στον Ε.Ε.Σ.

Πρόεδρος και μέλη εκλεγμένοι (τον Ιούνιο του 2018) από το συγκεκριμένο – ολιγάριθμο παλαιό “club” για να κάνουν εκλογές εντός τετραμήνου με νέο καταστατικό σύμφωνα με την εντολή της Δ.Ο.Ε.Σ., διοικούν όλο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σαν να είναι προσωπική τους εταιρεία. Ακυρώνουν εκλογές, αδιαφορώντας για την καταρράκωση του Ερυθροσταυρικού γοήτρου και αυτοπαρουσιάζονται υπερήφανοι για την δημιουργία ενός δήθεν δημοκρατικού καταστατικού.

Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις στην ίδια ιστοσελίδα του κ. Μαμαντόπουλου και κ. Οικονομόπουλου καθώς και της Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας, η οποία, όπως λέγεται, είναι συγγενής του κ. Οικονομόπουλου και διορίστηκε από τον ίδιο στην θέση του Προέδρου, διαπιστώνουμε την απόλυτη ταύτιση και συνεργασία των δύο πλευρών. Όχι ότι ήταν άγνωστο, αφού οι ενέργειές τους αποδεικνύουν την συνεργασία τους. Τούτο επαληθεύεται περίτρανα από την αρνητική στάση του κ. Μαμαντόπουλου να αναζητήσει τα απολεσθέντα ταμειακά αποθέματα των χιλιάδων ευρώ, προς όφελος της σύμπραξης και συνεργασίας τους. Δεν υπάρχει πλέον ουδεμία αμφιβολία ότι οι δύο τους στηριζόμενοι στην εγωπαθή μυωπική τους «καλοπέραση» αγωνίζονται μανιωδώς για την παραμονή τους στην Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.

Ως κακόβουλοι δημαγωγοί χαλκεύουν ειδήσεις και προσβάλλουν με ψευδολογίες και κακοήθεις φημολογίες ατομικές υπολήψεις προκειμένου να αναστατώσουν και να τρομοκρατήσουν. Βαυκαλίζουν και παραπλανούν με ψεύτικες υποθέσεις, αγωνιζόμενοι να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη η οποία αγνοεί τα όσα επαίσχυντα έχουν γίνει στον Ε.Ε.Σ. και προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους δεν διστάζουν να θίξουν τις προσωπικότητες όσων δεν είναι αρωγοί στα σκοτεινά τους σχέδια.

Είναι προφανής η αδυναμία τους να καταρτίσουν ένα σωστά δομημένο καταστατικό και έτσι σήμερα οδηγούνται σε αδιέξοδα μη μπορώντας να βρουν τρόπους να καλύψουν τις τεράστιες αδυναμίες και παραλήψεις τους και γι’ αυτό εφευρίσκουν διάφορες γελοίες «ιστορίες». Έτσι, αφενός μεν δηλώνουν πως θα αναβάλουν τις εκλογές γιατί δεν έχουν εγγραφεί πολλά μέλη, όπως δημόσια δήλωσε ο κ. Μαμαντόπουλος στους εργαζομένους του Ε.Ε.Σ. και αφετέρου παρουσιάζουν ως δικαιολογία ελέγχου την μεγάλη προσέλευση μελών. Τους αρκεί που μπορούν όλοι μαζί να ακυρώνουν τις εκλογές και να μένουν έτσι στις καρέκλες τους.

Οι προσδοκίες τους, ώστε να είναι εσαεί Διοίκηση, επαληθεύονται περίτρανα από την άρνησή τους να συμπεριλάβουν στο καταστατικό την υπόδειξη της Δ.Ο.Ε.Σ, για την χρονική διάρκεια της θητείας των Διοικήσεων του Ε.Ε.Σ, που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τις δύο τετραετίες.

Τούτο, βεβαίως, προβλεπόταν στο καταστατικό που είχε ψηφισθεί το 2015 και είχε εγκριθεί από την Δ.Ο.Ε.Σ αλλά έσπευσαν να αναβάλουν τις εκλογές με ασφαλιστικά μέτρα. Η υπόθεση, όμως, εκκρεμεί ακόμη στο δικαστήριο.

Σημειώνεται, όλως ιδιαιτέρως, ότι τηρούν-ερμηνεύουν το καταστατικό και την εναρμόνισή του με την Διεθνή κοινότητα, όπως τους εξυπηρετεί, επιτρέποντας σε μέλος του ΚΔΣ, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, να είναι υποψήφιος.

Διασαλεύοντας την ηθική βάση και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη όλων προς το πρόσωπό τους δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τον αριθμό εγγραφών μελών που είχε πραγματοποιηθεί έως τις 7 Φεβρουαρίου 2019, όταν έληγε η προθεσμία εγγραφών. Γιατί άραγε;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε να δούμε πόσες μαζικές ηλεκτρονικές εγγραφές μελών έγιναν σε συγκεκριμένες πόλεις όπου είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη οι ίδιοι και εάν αυτό αντιστοιχεί λογικά με τον πληθυσμό αυτών των πόλεων! Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που δεν δημοσιοποιούνται τα στοιχεία. Ο κ. Οικονομόπουλος νομίζει πως καλύφθηκε βγάζοντας ένα δελτίο τύπου καταγγέλλοντας «δήθεν» τις μαζικές ηλεκτρονικές εγγραφές γνωρίζοντας την αδυναμία του κ. Μαμαντόπουλου να δώσει στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία αφού θα αποκαλυφθούν οι δικές τουs μαζικές εγγραφές σε όλα τα τμήματα του Ε.Ε.Σ.

Ανακοινώνουν με δελτίο τύπου την απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία, όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση εγγραφής θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, με την παρουσία τους για δεύτερη φορά, στα κατά τόπους Τμήματα, αλλιώς δε θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Δεν μπορεί, όμως, οι πολίτες να «πληρώνουν» την προχειρότητα της Διοίκησης και την ανικανότητά της να οργανώσει σωστές εκλογικές αρχαιρεσίες, εμπαίζοντας τους Έλληνες που εμπιστευτήκαν τον Ε.Ε.Σ. Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα χρήματά τους εμπιστευόμενοι τον Ε.Ε.Σ. και το ΚΔΣ χωρίς κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη προσωπικότητα αναιρεί την εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του κόσμου και του Οργανισμού.

Αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των μελών και χωρίς κανέναν σεβασμό δεν αναλογίζονται ότι οι άνθρωποι είναι απασχολούμενοι και δεν έχουν το χρόνο και την διάθεση να παίζουν τα «παιχνιδάκια» της διοίκησης Μαμαντόπουλου, καθώς η ταυτοπροσωποίησή τους είναι ήδη επιβεβλημένη από την εκλογική διαδικασία, αφού για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με την ταυτότητά του. Για ποιες συνθήκες, λοιπόν, διαφάνειας ομιλούν; Δηλαδή οι διαδικασίες στις οποίες υπέβαλαν μέχρι τώρα τους πολίτες δεν ήταν διαφανείς; Τότε κύριοι, η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και σύσσωμο το ΚΔΣ να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες για παραπλάνηση της κοινής γνώμης και παράνομες πράξεις. Η κατάθεση μαζικών και ηλεκτρονικών αιτήσεων να θυμίσουμε είναι δικό τους δημιούργημα, του δικού τους ΚΔΣ και του δικού τους καταστατικού.

Επίσης, τονίζουμε ότι υπάρχουν καταγγελίες για ομαδικές εγγραφές μελών σε συγκεκριμένες πόλεις της Πελοποννήσου (και δεν αναφερόμαστε μόνο στην Πάτρα) αλλά και σε περιοχές της Αττικής από μέλος του ΚΔΣ (τα στοιχεία είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Τονίζεται δε ότι πέρα από κάθε όριο ηθικού εκφυλισμού των αρχών που πρεσβεύει ο Ε.Ε.Σ., αυτοί που ορέγονται την περιουσία του Οργανισμού και την κατασπατάλησαν σε ελάχιστο χρόνο, και για αυτό άλλωστε εκδιώχθηκαν, παρουσιάζονται τώρα ως τιμητές καταλύοντας κάθε ανθρωπιστικό ιδανικό.

Πληροφορούμαστε έκπληκτοι τις ανυπόληπτες ενέργειες του πρώην προέδρου που έχουν να κάνουν με την εγγραφή νέων μελών που θα τον ψηφίσουν στις εκλογές. Εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα ως ιατρός, προσεγγίζει υπευθύνους φαρμακευτικών εταιρειών και ασκεί πιέσεις, προκειμένου να εγγραφούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών και βιομηχανιών, μέλη στον Ε.Ε.Σ, ώστε να έχει την ψήφο τους.

Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισσες και αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Αναγκάζομαι να σας κάνω γνωστές τις ραδιουργίες και προθέσεις της Κεντρικής Διοίκησης, ώστε να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για τυχόν νέα αναβολή των εκλογών.

Και να θυμάστε ότι το να αναβάλεις, σημαίνει πως δε θα φτάσεις ποτέ σε τίποτα.

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,

Dr Aντώνιος Αυγερινός,
π. Πρόεδρος Ε.Ε.Σ, Υποστράτηγος ε.α, Φαρμακοποιός

Σχετικές ειδήσεις