ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Μόναχο: Οι Γερμανοί θέλουν να κατεδαφίσουν το ελληνικό σχολείο

Θρίλερ στο Μόναχο: Οι Γερμανοί θέλουν να κατεδαφίσουν το ελληνικό σχολείο

Η διαμάχη Μονάχου - Ελλάδας αφορά την κυριότητα του οικοπέδου, στο οποίο αναγείρεται το κτήριο του ελληνικού σχολείου. Σήμερα η ψηφοφορία για την κατεδάφιση του κτηρίου.

Για την κατεδάφιση του υπό ανέγερση ελληνικού σχολείου στο Μόναχο της Γερμανίας αποφασίζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της γερμανικής πόλης, σύμφωνα το πρακτορείο «Deutsche Welle», επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung».

Η διαμάχη μεταξύ του δήμου και του ελληνικού δημοσίου μαίνεται από τις αρχές του 2000, με τις δημοτικές αρχές να βάζουν «μπλόκο» στην αποπεράτωση του έργου, αμφισβητώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα, ο σύμβουλος της Ελλάδας και δικηγόρος, Σταύρος Κωνσταντινίδης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, παρότι το προηγούμενο διάστημα είχε διευθετηθεί μία σειρά εκκρεμών ζητημάτων, όπως το ποσό επαναγοράς του οικοπέδου κ.α.

Ο γερμανικός δήμος, ωστόσο, επικαλέστηκε κάποια νέα νομικά δεδομένα, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία αξίωση επί του οικοπέδου και επομένως, η συμβιβαστική λύση θεωρείται άκυρη.

Ως εκ τούτου, προέκρινε την κατεδάφιση του κτηρίου, κάτι το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακός χαμός σε γάμο! Έφυγε έξαλλη η νύφη - Άναυδοι οι καλεσμένοι (pics)

Ραγδαίες εξελίξεις στον Alpha: Τέλος η Ελένη Μενεγάκη;

Σχετικές ειδήσεις