ΕΛΛΑΔΑ

Bυθίστηκαν στο σκοτάδι, οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Bυθίστηκαν στο σκοτάδι, οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Στο σκοτάδι μένουν εδώ και μήνες γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης.


Τεράστια έλλειψη παρατηρείται σε λάμπες και ηλεκτρολογικό υλικό, με αποτέλεσμα όσοι πολίτες τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ζητήσουν την αντικατάσταση ενός λαμπτήρα που έχει καεί στο δρόμο, να ακούν ότι δε μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Ακόμη και σε γραφεία αντιδημάρχων, λαμπτήρες που καίγονται δεν αντικαθίστανται. Στην αρχή,οι ανάγκες καλύπτονταν από το στοκ που υπήρχε στις αποθήκες του δήμου το οποίο βέβαια έχει εξαντληθεί.

Στο παρελθόν έγιναν έξι διαγωνισμοί για προμήθεια τέτοιου υλικού, οι οποίοι δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού κανένας προμηθευτής δεν παρουσίασε ενδιαφέρον.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, απέδωσε αυτήν την απροθυμία της αγοράς να συνεργαστεί με το δήμο στην εκτίμηση ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει αποδειχθεί αφερέγγυος σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις απέναντι στους προμηθευτές του, λόγω της δύσκολης οικονομικής του κατάστασης.

Ο ίδιος μίλησε και για κακογραμμένα κείμενα διακηρύξεων τα οποία απέτρεπαν τους προμηθευτές να προσέλθουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους όρους των διαγωνισμών περιλαμβανόταν διάταξη σύμφωνα με την οποία ο προμηθευτής έπρεπε να διαθέτει πιστοποιητικό ISO, προκειμένου να μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να αποκλείονται έτσι «μικρότεροι» προμηθευτές, που δεν το διέθεταν.