ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη: «Ήταν όλα πλάκες» υποστήριξε πρώην συγκάτοικός του – Αποχώρησε ο πατέρας

Ένταση στη δίκη Γιακουμάκη: «Ήταν όλα πλάκες» υποστήριξε πρώην συγκάτοικός του – Αποχώρησε ο πατέρας
EUROKINISSI

Συνεχίζεται η δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο εδώλιο κάθονται εννέα συμφοιτητές του 19χρονου και κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του, γεγονότα τα οποία συνέβησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πριν από τον θάνατό του.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν και σήμερα (07/05/2019) από τη δίκη, με τον πατέρα του άτυχου σπουδαστή να εγκαταλείπει την αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς ήρθε σε προστριβή με έναν από τους μάρτυρες. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους γονείς του άτυχου φοιτητή να παρακολουθούν συντετριμμένοι την διαδικασία.

Ένας πρώην συγκάτοικος του άτυχου Βαγγέλη, ο οποίος εκλήθη να καταθέσει, είπε ότι όλα όσα καταλογίζονται σε βάρος του Βαγγέλη ήταν πλάκες και ότι η «ομάδα των Κρητικών» ήταν μία γροθιά. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κάποιοι Κρητικοί φοιτητές είχαν κρεμάσει από το παράθυρο τον άτυχο 19χρονο.

Στο δικαστήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, εμφανίστηκαν τρεις από τους τέσσερις μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν, καθώς η μία από αυτούς δήλωσε κώλυμα λόγω εγκυμοσύνης.

Ξέσπασε ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη

Την ώρα λοιπόν που κατέθετε ο πρώτος συγκάτοικος του Βαγγέλη, ο πατέρας του πολλές φορές ξέσπασε, καθώς περιέγραφε μια κατάσταση που ήταν καθ’ όλα φυσιολογική.

Ο πρώην συγκάτοικος του Βαγγέλη υποστήριξε ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτα περίεργο όσο συγκατοικούσε με τον 19χρονο και δεν είχαν γίνει περιστατικά που να θεωρούνταν βίαια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκαναν πλάκα τόσο ο νεαρός σπουδαστής όσο και η παρέα των Κρητικών που κατηγορούνται ότι του ασκούσαν bullying. Είπε, επίσης, ότι ο Βαγγέλης είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο, όχι γιατί δεν περνούσε καλά, αλλά γιατί υπήρχε φασαρία και πολύς καπνός από τα τσιγάρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαβάσει.

Ο πατέρας του Βαγγέλη θεώρησε τότε ότι ο μάρτυρας, ο οποίος είναι και συγγενής τους, δεν έλεγε την αλήθεια και του φώναξε: «Εσύ δεν είσαι αυτός που του είπε ότι αν φύγει από το δωμάτιο δε θα του ξαναμιλήσουν οι Κρητικοί»;

Ο κ. Ανδρέας Γιακουμάκης μετά από παραίνεση των συγγενών του βγήκε από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει. Η έκρηξή του οφειλόταν στο γεγονός ότι ο μάρτυρας ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ο ίδιος είχε ζητήσει να προσέξει τον Βαγγέλη στη σχολή και να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί. Ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη θεώρησε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έλεγε την αλήθεια, κάτι που προκάλεσε την οργή του.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην οποία σπούδαζε. Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του και η κινητοποίηση των απλών πολιτών ήταν πολύ μεγάλη. Τελικά, ο Βαγγέλης εντοπίστηκε νεκρός μετά από λίγες μέρες σε μικρή απόσταση από την Γαλακτοκομική Σχολή με τον ιατροδικαστή να κάνει λόγο για αυτοκτονία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τις εξελίξεις για την υπόθεση Γιακουμάκη

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος: Αυτός είναι ο στιγμιαίος καφές που ανακαλεί ο ΕΟΦ - Μην τον καταναλώσετε (pics)

Σχετικές ειδήσεις