ΕΛΛΑΔΑ

«Τα παιδιά μου μού έμαθαν τι θα πει παντοτινή, άδολη και αγνή αγάπη»

«Τα παιδιά μου μού έμαθαν τι θα πει παντοτινή, άδολη και αγνή αγάπη»

Έτυχε να ήμουν η μικρότερη της παρέας που έγινε μαμά. Θυμάμαι σαν χθες τις αντιδράσεις φίλων και γνωστών όταν έγινε γνωστή η πρώτη μου εγκυμοσύνη.

Άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα (μέχρι και με posts στα Social Media) είχαν άποψη για το γεγονός ότι εγώ και ο σύντροφός μου με τον οποίο είχαμε σχέση περίπου έναν χρόνο, θα γινόμασταν γονείς τόσο σύντομα χωρίς καν να έχουμε παντρευτεί.

Θυμάμαι και κάποια πικρόχολα δημοσιεύματα, θυμάμαι και κάποια κουτσομπολιά που φυσικά πάντα έφταναν στα αφτιά μου. «Βάζουν στοιχήματα για το πότε θα χωρίσετε!», μου είχε πει ο αρχισυντάκτης ενός πολύ γνωστού και δημοφιλούς περιοδικού στα παρασκήνια μιας επετειακής φωτογράφισης που είχα κάνει. Μία γνωστή δημοσιογράφος είχε γράψει στο Facebook: «Από αυτά που μαθαίνεις και σου πέφτει το πιρούνι από το στόμα!».

Εγώ ήξερα πολύ καλά τι ήθελα στη ζωή μου –ευτυχώς- από νωρίς. Μεγάλωσα σε μία πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια και έμαθα να εκτιμώ και να τιμώ αυτές τις αξίες.

Όταν έμεινα έγκυος ήμουν σε ένα πολύ καλό σημείο επαγγελματικά. Δεν σκέφτηκα ούτε για ένα λεπτό αν ένα μωρό θα με πήγαινε πίσω, ή αν βιάστηκα να το αποκτήσω. Φυσικά και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Πολλά πράγματα μαζί, καριέρα στην τηλεόραση, επιλόχειος κατάθλιψη, προβλήματα κι ένα βρεφάκι στα χέρια μου να μου χαμογελάει και να χάνω τον κόσμο από τα πόδια μου. Αυτό το μωρό ήταν η δύναμή μου κόντρα σε κακίες και προβλέψεις.

Μπορεί να έχασα κοσμικά parties και ξέφρενες βραδιές μέχρι το πρωί, ανέμελες διακοπές, καλοπέραση με φίλους, ταξίδια, όμως δεν μετανιώνω ούτε για μία στιγμή. Γιατί τα παιδιά μου μού έμαθαν τι θα πει παντοτινή, άδολη και αγνή αγάπη. Με έκαναν καλό άνθρωπο, μου άνοιξαν τους ορίζοντες, με έκαναν σοφότερη και δυνατή. Μου χάρισαν αυτοπεποίθηση και δύναμη για να μπορώ να αντεπεξέλθω σε όλες τις συνθήκες.

Πόσα κλάματα, πόσες πάνες, πυρετοί, φιλιά, αγκαλιές, πόσοι τσακωμοί, πόσα ξενύχτια, παραμύθια, διακοπές… Το πρώτο τους ποίημα, το πρώτο τραγουδάκι, η πρώτη παράσταση… Πόση συγκίνηση και πόσα λόγια να περιγράψουν την μεγαλύτερη ευτυχία του κόσμου; Να είσαι μαμά!

Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι ευλογημένη και ευχαριστώ κάθε μέρα τον Θεό γι’ αυτό το δώρο…

Με τα παιδιά μου και τον άντρα μου μεγαλώνουμε μαζί. Έχουμε θωρακίσει την οικογένειά μας, γιατί ξέρουμε ότι είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Είναι το λιμάνι μας, είναι η ζωή μας. Και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό.

Όσο αγαπιόμαστε θα είμαστε εκεί για να την προστατεύουμε. Μακάρι να κρατήσει για πάντα.

Σχετικές ειδήσεις