ΕΛΛΑΔΑ

Zημιές από τους σεισμούς στην Ηλεία: Βράχος έπεσε σε αυλή σπιτιού (pics)

Zημιές από τους σεισμούς στην Ηλεία: Βράχος έπεσε σε αυλή σπιτιού (pics)
Τρομακτικές εικόνες
ilialive.gr

Οι τρεις σεισμοί που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (13/05) το απόγευμα στην περιοχή του Κορακοχωρίου και Λεβεντοχωρίου με μεγαλύτερο αυτόν των 4,7R άφησαν πίσω τους ζημιές στο Κατάκολο.

Οι καταστηματάρχες βρήκαν σε αρκετές περιπτώσεις τα εμπορευματά τους σκορπισμένα στο πάτωμα ή στα ράφια, ρωγμές σε σπίτια και καταστήματα και σε μια περίπτωση πτώση βράχου μετά τα 4,7R από το βουνό του Κατακόλου σε αυλή σπιτιού.

Τα φαινόμενα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους, που φοβούνται για την εξέλιξή τους, όπως μεταδίδει το ilialive.gr.

Σε κάποια καταστήματα μπουκάλια με διάφορα είδη έπεσαν από τα ράφια και έσπασαν, ενω σε άλλα έπεσαν μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα όπως σουβενίρ αντίγραφα αρχαίων δοχείων και άλλα, που έσπασαν.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακόλου, Οδυσσέας Κολόσακας, σημείωσε ότι «… υπήρχαν πολλές ζημιές σε καταστήματα εμπόρων τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και σε υλικές ζημιές».

Η ηλικιωμένη Αγγελική Γεωργάτου ανησυχούσε με τους σεισμούς στην περιοχή του Κατακόλου. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μετά το σεισμό που σημειώθηκε άκουσε μια άλλη βουή και τριγμούς. Δεν άργησε να καταλάβει πως κάτι συνέβη.

Αργότερα αντιλήφθηκε πως λόγω των σεισμών βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε στην πίσω υπερηψωμένη αυλή του σπιτιού της και λίγο έλλειψε να πέσει πάνω στη στέγη.

«Το βράδυ όπως καθόμουν άκουσα τον πρώτο σεισμό και φώναξα του παιδιού μου. Μετά κατάλαβα έναν μεγαλύτερο και κατά τις 8:00 έβλεπα τηλεόραση και κατάλαβα ένα πολύ μεγάλο σεισμό και ένιωσα ότι κάτι έπεσε. Δεν πήγε το μυαλό μας ότι έπεσε βράχος και έλιωσε το βαρέλι το οποίο είχαμε. Από τον θόρυβο και την ένταση του σεισμού έπαθα ταραχή και άρχισα να τρέμω. Οι σεισμοί συνεχίστηκαν σε βαθμό που έλεγα ότι δεν θα κοιμηθώ. Τα βράχια φοβάμαι που πέφτουν. Θα πρέπει κάτι να κάνουν κινδυνεύω μέσα στο σπίτι μου, κάτι θα πρέπει να γίνει, να βάλουν ένα φράχτη».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρός πασίγνωστος ηθοποιός (pics)

Αποκάλυψη - «βόμβα» του Βερύκιου για τον Μητσοτάκη και τη γυναίκα του

Σχετικές ειδήσεις