ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα
Έσπασαν τζαμαρίες και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα
Eurokinissi

Άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης (15/05/2019) προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα.

 

Οι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία είχαν γίνει στόχος και την προηγούμενη μέρα, Τρίτη (14/05/2019).

Στο μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης (15/5/2019) καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση που λάμβανε χώρα σε κτήριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Βασίλη Κικίλια και της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Την εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103, διοργάνωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη), Νικόλαος Μακρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων βγήκε από το Πάντειο και εκτόξευσε κροτίδες, πέτρες και ξύλα στο Συνεδριακό Κέντρο.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τζαμαρίες και αυτοκίνητα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Κοινωνική Ασφάλιση, λίγο μετά το περιστατικό έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Είναι απίστευτο αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα και να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη. Ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση.

Για «καθοδηγούμενους τραμπούκους» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.

Εξερχόμενος της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών για τον Κουφοντίνα έξω από ομιλία του Μεϊμαράκη

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το περίπου την ίδια ώρα έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σημείο βρισκόταν και ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία κρατά τους διαδηλωτές μακριά από το χώρο της εκδήλωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΝΔ: Ευθύνη του Τσίπρα η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Και συνεχίζει: «Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται η πρώτη θερμή εισβολή! Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου (video)

Ακατάσχετο: Για ποιους και πόσο αυξάνονται τα ποσά – Παραδείγματα και προϋποθέσεις

Σχετικές ειδήσεις