ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή - Πέταξαν μπογιές και καπνογόνα (pics)

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή - Πέταξαν μπογιές και καπνογόνα (pics)

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) όταν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πέταξε καπνογόνα και μπογιές στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 25 -30 ατόμων ανέβηκε την οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη.

Από εκεί, πολύ γρήγορα, ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πέταξαν δύο καπνογόνα, ενώ έριξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους του κτηρίου.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σημειώντας ότι πρόκειται για πράξη που σχετίζεται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο οδηγήθηκε και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο στην παρακάτω Gallery:

Βούτσης: Αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια

Για «απαράδεκτη» και «αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, καμιά 30αριά άτομα, με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος στράφηκαν κατά του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξαν τρικάκια ή συνθήματα, διότι -όπως ανέφερε- τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», επεσήμανε ο κ. Βούτσης, όπως μεταδίδει το cnn.gr.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή αναφέρει: «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ενέργεια βανδαλισμού που βρίσκει απέναντί της σύσσωμη την Αριστερά και τον δημοκρατικό κόσμο. Τέτοιες ενέργειες δεν βρίσκουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση και δεν έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές ανάγκες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ για την Ελένη Φουρέιρα - Μαθαίνει από τεστ DNA την πραγματική καταγωγή της

«Εφιάλτης»: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για «βιβλική καταστροφή» - Ποιες χώρες κινδυνεύουν

Σχετικές ειδήσεις