ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Ευριπιώτης: Το σπαρακτικό «αντίο» των παιδιών του - Ράγισαν και οι πέτρες

Κώστας Ευριπιώτης: Το σπαρακτικό «αντίο» των παιδιών του - Ράγισαν και οι πέτρες
EUROKINISSI

Ο Κώστας Ευριπιώτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών την Πέμπτη (30/05), μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν περίπου ένας χρόνος πριν όταν άρχισε η περιπέτεια της υγείας του γνωστού ηθοποιου ενώ ετοιμαζόταν ν' ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Αθηνά» για την παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης».

Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ήταν σκληρή αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Χθες, Πέμπτη (30/05) με μια ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η Καίτη Φίνου, έκανε γνωστό ότι ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή.

Διαβάστε επίσης: Κώστας Ευριπιώτης: Η ζωή στο πλευρό της Ρίτας Σακελλαρίου και ο... παίδαρος! (photos)

Ποιος ήταν ο Κώστας Ευριπιώτης

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε στην Ηλιούπολη το 1963. Ήταν ο μικρότερος από τα τέσσερα αδέλφια του και ο πατέρας του ήταν εργάτης.

Στην ηλικία των 17 ετών "έχασε" τον μεγαλύτερο αδελφό του, γεγονός που τον ώθησε στο να γίνει πιο εκφραστικός στη δουλειά του.

Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του, και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Έγινε επαγγελματίας ηθοποιός το 1981.

Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές όπως «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι» (μια διαμαρτυρία), «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα βαλκάνια», «SafeSex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «'Αντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο1», «'Αντρες έτοιμοι για όλα», «Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες», «Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», «Μαζί τα φάγαμε» κ.ά.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως ο «παλιός» σμηνίτης «Γεώργιος Βλάχος» στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης: Οι επώνυμοι «αποχαιρετούν» με πόνο ψυχής τον Κώστα Ευριπιώτη! (Photos)

Κώστας Ευριπιώτης: Η τελευταία συνέντευξη - Τι είχε πει για την ασθένεια του

Η μάχη με τον καρκίνο

Ο «παλιός» (ρόλος στο αγαπημένο σήριαλ «Της Ελλάδος τα παιδιά») πολέμησε την επάρατη νόσο στον πρώτο όροφο του «Σπηλιοπούλειου» νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Από τον θάλαμο του νοσοκομείου δεν έλειψαν ποτέ η αδελφή του ηθοποιού και η πρώην σύζυγός του Βάλια Κωστοπούλου με τα παιδιά τους.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν παλικάρι. Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο μέχρι τέλους. Ακόμα και όταν οι γιατροί είχαν δώσει ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, ο Κώστας Ευριπιώτηςσυνέχισε να αγωνίζεται. Συνέχισε να χτυπά τον καρκίνο με όλες τις δυνάμεις που του είχαν απομείνει και με όλο το ψυχικό του σθένος.

Έμαθε για την ασθένεια πριν από ένα περίπου ένα χρόνο. Μετά τις πρώτες θεραπείες τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα. Ο ίδιος μάλιστα δεν δίσταζε σε συνεντεύξεις του να μιλά για την ασθένεια και για τον τρόπο που την αντιμετώπιζε.

Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο η κατάσταση ήταν μεν δύσκολη αλλά σταθερή. Ο Κώστας Ευριπιώτης έκανε τις θεραπείες, τηρούσε κατά γράμμα όσα του έλεγαν οι γιατροί και αντλούσε δύναμη και κουράγιο από την οικογένειά του. Πάντα δίπλα του, κάθε στιγμή, οι δύο του γιοι. Δεν τον άφησαν ούτε λεπτό, όπως και η πρώην σύζυγός του.

Τα πράγματα όμως όσο περνούσε ο καιρός χειροτέρευαν. Μάταια οι δικοί του άνθρωποι περίμεναν να ακούσουν ένα καλό νέο από τους γιατρούς. Μέχρι που η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη. Ο Κώστας άρχισε να κοιμάται όλο και περισσότερο. Ξυπνούσε μόνο για λίγη ώρα και μετά βυθιζόταν ξανά σε λήθαργο.

Αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος από τον καρκίνο, πάλευε να μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο καρκίνος όμως νίκησε τον «παλιό». Ο Κώστας Ευριπιώτης «έσβησε» το βράδυ της Πέμπτης (30/05).

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Έκτακτη προειδοποίηση: Η μεγάλη απάτη που σας αποσπούν λεφτά

Δημήτρης Γραικός: «Πάγωσε» η Νικολούλη! Αυτός είναι ο δολοφόνος του - Είχε μιλήσει μαζί του

Σχετικές ειδήσεις