Απεργία: Προσοχή! Νέα στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ

Newsbomb

Απεργία: Προσοχή! Νέα στάση εργασίας σε Μετρό και Τραμ

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι. Τι ζητούν από την κυβέρνηση.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Δευτέρα (03/06) οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους, όπως ισχυρίζονται, «στη συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού».

Στην σχετική ανακοίνωσή του τα δύο σωματεία επισημαίνουν τα ακόλουθα:

«Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτονία Μοσχάτο: Αυτός είναι ο 43χρονος που φέρεται να αποπλάνησε την 14χρονη αυτόχειρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved