ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 59χρονου επιχειρηματία

Δημήτρης Γραικός: Θρήνος και οδύνη στην κηδεία του 59χρονου επιχειρηματία

Δημήτρης Γραικός: Κηδεύτηκε στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης ο 59χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Η σορός του και το αγροτικό του αυτοκίνητο βρέθηκαν θαμμένα στο Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη, πίσω από κτηνοτροφική μονάδα 46χρονου εμπόρου κρεάτων που συνελήφθη, κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας του άτυχου κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η σορός του 59χρονου έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα τα οποία φαίνεται πως αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα του 59χρονου επιχειρηματία δεν έχει αλλοιωθεί από τον καιρό παρά το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια βρισκόταν κάτω από τόνους λάσπης και κοπριάς, γεγονός που βοήθησε τον ιατροδικαστή να διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε ο Δημήτρης Γραικός.

Ο 46χρονος αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που του αποδίδεται και φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 59χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα ύστερα από μεταξύ τους καβγά. Ο ίδιος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (5/6) ενώπιον της ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώ παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα της πράξης του ήταν οικονομικές διαφορές που φέρεται να είχε με το θύμα.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Ο Δημήτρης Γραικός πήγε στα Σφαγεία Χαλάστρας. Είχε συνεννοηθεί με το δράστη για να του πουλήσει ζώα και η συναλλαγή φαίνεται πως θα ολοκληρωνόταν στην κτηνοτροφική μονάδα. Εκεί σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, οι δύο άντρες λογομάχησαν, ήρθαν στα χέρια, ο 59χρονος έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.Τότε ήταν που έθεσε σε εφαρμογή και το αρρωστημένο σχέδιό του ο έμπορος κρεάτων.

Ο δράστης πρώτα έθαψε τον 59χρονο σε έναν λάκκο, στη συνέχεια όμως σκέφτηκε πως θα έπρεπε να εξαφανίσει και το αυτοκίνητό του. Και το έκανε. Άνοιξε ένα δεύτερο λάκκο, πολύ κοντά, έβαλε μέσα το όχημα, το σκέπασε με χώματα, άχυρα και ακαθαρσίες από ζώα για να μην κινεί υποψίες.

Στο κάδρο των υπόπτων από την πρώτη στιγμή ήταν ο έμπορος όμως κατάφερνε να παραπλανά τις Αρχές. Έδειχνε να βοηθά στις έρευνες μέχρι που κατάλαβε ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και ομολόγησε. Αρνείται πάντως πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον κτηνοτρόφο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Ζάρλας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Η τρελή πορεία στη Συγγρού και η μοιραία σύγκρουση

Αυτοκτονία Μοσχάτο: Αυτός είναι ο 43χρονος που φέρεται να αποπλάνησε την 14χρονη αυτόχειρα

Σχετικές ειδήσεις