Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γραικού: Μαρτυρικό το τέλος του επιχειρηματία - Τα βίαια χτυπήματα και τα ίχνη από ασφυξία

Newsbomb

Δημήτρης Γραικός: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη (30/05) νεκρός και θαμμένος στο χωριό Ανατολικό, έξω από μία κτηνοτροφική μονάδα, κάτω από τόνους χώματος.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος του 59χρονου στα χέρια του εμπόρου κρεάτων, ήταν βίαιος και μαρτυρικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", παρά το ότι το πτώμα του Δημήτρη Γραικού ήταν θαμμένο δυόμισι χρόνια, βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης, εξαιτίας του νοτισμένου εδάφους, γεγονός που επέτρεψε στον ιατροδικαστή να διακρίνει ότι ο άτυχος άνδρας βασανίστηκε και πιθανότατα θάφτηκε ζωντανός.

Είναι πιθανό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 59χρονος να ήταν εν ζωή (ωστόσο χωρίς τις αισθήσεις του) όταν ο 46χρονος τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος. Για το λόγο αυτό θα εξεταστούν οι πνεύμονες του Δημήτρη Γραικού καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία.

Ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς αποκάλυψε μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη:

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στη σορό του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα».

Η κηδεία του άτυχου άντρα θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Πεντάλοφο.

Προθεσμία για να απολογηθεί

Στον 46χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε χθες (31/05) στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης (05/06).

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς ο θάνατος του 59χρονου «επήλθε πάνω στον καυγά» που είχαν οι δύο άνδερς το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Συγκλονίζει η σύζυγος του Γραικού

«Δίπλα στις τροφές του, εκεί που τάιζε τα ζώα, έκλεισε ένα σπίτι, πήγαινε κάθε μέρα φόρτωνε τροφή για τα ζώα, άφησε ορφανά δύο παιδάκια, δηλαδή με τι καρδιά, με τι καρδιά. Ρωτάς, αυτός ο άνθρωπος τι είχε περάσει; Τι αγώνα είχε κάνει για την οικογένεια; Πώς αφαιρείς έτσι μία ζωή; Δεν ξέρω, δεν ξέρω», λέει συντετριμμένη η σύζυγος του θύματος, Δέσποινα Γραικού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για δικαίωση κάνει λόγο η σύζυγος του 59χρονου που πολλά είχαν ακουστεί και για την ίδια όπως τονίζει. «Εγώ στην ζωή μου ποτέ δεν έχω πειράξει άνθρωπο, δεν έχω πει κακιά κουβέντα για κανένα. Ας τον κρίνει ο Θεός. Ειλικρινά. Ας τον κρίνει ο Θεός, τι να πω. Τι να πω. Έκλεισε το σπίτι μου. Ξέρεις τι έχω περάσει δυόμιση χρόνια; Κανένας δεν ξέρει. Τι φωτιά καίει. Με κάνανε να ντρέπομαι. Για να πάω στη δουλειά μου με κάνανε να ντρέπομαι να περάσω από τον Πεντάλοφο. Έκανα ολόκληρο κύκλο για να μη βλέπω κανένα», είπε στον ΑΝΤ1 η Δέσποινα Γραικού.

«Είμαι ικανοποιημένη, αλλά ο Δημήτρης πίσω δεν πρόκειται να έρθει, δεν πρόκειται να έρθει, ότι τιμωρία και να του κάνουνε. Τουλάχιστον είμαι καλά γιατί ξέρω ότι θα τον θάψουμε, θα του κάνω ένα μνημόσυνο θα αναπαυθεί η ψυχή του», λέει φανερά συγκινημένη.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Ο Δημήτρης Γραικός πήγε στα Σφαγεία Χαλάστρας. Είχε συνεννοηθεί με το δράστη για να του πουλήσει ζώα και η συναλλαγή φαίνεται πως θα ολοκληρωνόταν στην κτηνοτροφική μονάδα. Εκεί σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, οι δύο άντρες λογομάχησαν, ήρθαν στα χέρια, ο 59χρονος έπεσε και χτύπησε με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος. Τότε ήταν που έθεσε σε εφαρμογή και το αρρωστημένο σχέδιό του ο έμπορος κρεάτων.

Ο δράστης πρώτα έθαψε τον 59χρονο σε έναν λάκκο, στη συνέχεια όμως σκέφτηκε πως θα έπρεπε να εξαφανίσει και το αυτοκίνητό του. Και το έκανε. Άνοιξε ένα δεύτερο λάκκο, πολύ κοντά, έβαλε μέσα το όχημα, το σκέπασε με χώματα, άχυρα και ακαθαρσίες από ζώα για να μην κινεί υποψίες.

Στο κάδρο των υπόπτων από την πρώτη στιγμή ήταν ο έμπορος όμως κατάφερνε να παραπλανά τις Αρχές. Έδειχνε να βοηθά στις έρευνες μέχρι που κατάλαβε ότι δεν έχει άλλα περιθώρια και ομολόγησε. Αρνείται πάντως πως είχε πρόθεση να σκοτώσει τον κτηνοτρόφο.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Ζάρλας: Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός της Μιζεράκη στον πρώην σύντροφό της

Σεισμός: Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ - Τρόμος από τις επτά ισχυρές δονήσεις στην Καστοριά