ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναπηρικά αμαξίδια σε θέσεις πάρκινγκ – Μήνυμα προς ασυνείδητους οδηγούς

Θεσσαλονίκη: Αναπηρικά αμαξίδια σε θέσεις πάρκινγκ – Μήνυμα προς ασυνείδητους οδηγούς

Αναπηρικά αμαξίδια τοποθετήθηκαν επί της Λεωφόρου Νίκης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι «ασυνείδητοι» οδηγοί που παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ.

«Επιστρέφουμε σε πέντε λεπτά» είναι ατάκα των ασυνείδητων οδηγών που γράφουν σημειώματα και τα αφήνουν πάνω στα αυτοκίνητά τους όταν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ.

Η ίδια ατάκα γράφτηκε αυτή τη φορά σε σημείωμα πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία τοποθετήθηκαν συμβολικά επί της οδού Λεωφόρου Νίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel.

Μαθητές σε ρόλο.. τροχονόμου

Παράλληλη δράση για μικρούς και μεγάλους με θέμα την οδική ασφάλεια διοργάνωσε η διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης υπό τη επίβλεψη της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης στην πλατεία Αριστοτέλους.

«Για τους μικρούς μας μαθητές έχουμε τάπητες κυκλοφοριακής αγωγής έτσι ώστε μέσα από τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς» ανέφερε ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Χρήστος Μπουλούμπασης ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι για τους ενήλικες υπάρχουν προσομοιωτές ώστε να βιώσουν στην πράξη ποιά είναι τα αποτελέσματα ενός απότομου φρεναρίσματος.

Παράλληλα, περίπου 100 κράνη θα μοιραστούν δωρεάν σε οδηγούς δικύκλων στο πλαίσιο καμπάνιας του ΑΟΘ για την οδική ασφάλεια σε συνέργεια με την Ελληνική Αστυνομία-Διεύθυνση Τροχαίας και του μεγάλου χορηγού του ομίλου MotoMarket. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο παραολυμπιονίκης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στηv 110 ΠΜ στη Λάρισα: Μητέρα παρέσυρε με το αυτοκίνητο το 2χρονο παιδί της

Serial killer – Κύπρος: Ανασύρθηκε η τρίτη βαλίτσα θανάτου – Αγωνία για το εύρημα

Σχετικές ειδήσεις