ΕΛΛΑΔΑ

«Μηδένιζαν» τους μετρητές των ρολογιών της ΔΕΗ και έκλεψαν ρεύμα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

«Μηδένιζαν» τους μετρητές των ρολογιών της ΔΕΗ και έκλεψαν ρεύμα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

«Αύριο έχουμε πρεμιέρα», «αύριο θα παίξουμε το στοίχημα»: αυτές ήταν δύο από τις πολλές κωδικές φράσεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, τα οποία -έναντι αμοιβής- παρενέβαιναν στα ρολόγια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να καταγράφεται από ελάχιστη έως και καθόλου κατανάλωση ρεύματος. Η ΔΕΔΔΗΕ μέχρι σήμερα μετρά ζημιά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Δυτικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα αποτελούνταν από δέκα μέλη τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους. Άλλος έβρισκε τους πελάτες και άλλος έκανε τις παρεμβάσεις στα ρολόγια.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 248 πελάτες, ενώ άλλα 161 άτομα ερευνώνται για την ίδια υπόθεση.

Όπως προέκυψε, στο κύκλωμα απευθύνονταν από ιδιοκτήτες αλυσίδων εμπορικών καταστημάτων μέχρι και μικρά νοικοκυριά.

Ο τιμοκατάλογος προέβλεπε αμοιβή από 50 έως 100 ευρώ για ένα οικιακό τιμολόγιο, ενώ για τα καταστήματα ζητούσαν το 10% του τιμολογίου.

Άλλες κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούνταν ήταν: «θα πιούμε καφέ», με το οποίο εννοούσαν το ραντεβού, οι κιλοβατόρες αναφέρονταν ως «μέτρα» ή «κιλά», «αύριο θα έρθω για το μοσχάρι» έλεγαν για να ειδοποιήσουν ότι την επόμενη ημέρα θα πήγαινε το συνεργείο της ΔΕΔΗΕ.

Τέλος, η μέχρι τώρα έρευνα έδειξε ότι ένας από τους συνεληφθέντες νομιμοποιούσε τα παράνομα έσοδα μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος και λαχείων.

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις