ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν από τις 21/6

ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν από τις 21/6
Η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα
pixabay

ΚΕΠ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκήρυξε απεργία διαρκείας των υπαλλήλων στα ΚΕΠ από χθες Παρασκευή 21/06/2019 με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά την αποχή από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα.

Η απεργία στα ΚΕΠ και ειδικότερα η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους πολίτες με κύριο αυτό των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση μέσω φακέλου της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη, χρειάζεται η επικαιροποίηση των στοιχείων όπου και οι αιτούντες καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ για την διευθέτηση αυτή.

Η παραπάνω περίπτωση θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα προκληθούν απο την απεργία διαρκείας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, αφού ο ΑΜΚΑ πλέον είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας στο CNN Greece: Κρύβεται αίμα πίσω από τις μεταρρυθμίσεις Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις