ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Λαγονήσι: «Από εμένα ξεκίνησε η πυρκαγιά»

Φωτιά Λαγονήσι: «Από εμένα ξεκίνησε η πυρκαγιά»

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου σε Λαγονήσι και Καλύβια, καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά, η οποία βρέθηκε μία ανάσα από τα σπίτια της περιοχής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση. Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι η φωτιά, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής έχει καλύτερη εικόνα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Μάλιστα, έγινε προσπάθεια κατάσβεσης και από αέρος με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν ρίψεις.

«Εγώ έβαλα τη φωτιά»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ένας ηλικιωμένος με εγκαύματα στα χέρια φέρεται να δήλωσε στους Αστυνομικούς ότι η φωτιά ξεκίνησε από εκείνον καταλάθος.

Εκκενώθηκαν σπίτια

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης ανέφερε βλέποντας τη φωτιά να παίρνει διαστάσεις υπήρξε άμεσα εντολή να εκκενωθούν προληπτικά 8 με 10 σπίτια.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο ίδιος εκτιμά πως η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από κάποια μελίσσια που υπήρχαν στην περιοχή, δίχως όμως να είναι βέβαιος γι΄αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι φλόγες πλησίασαν αρκετά σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, φτάνοντας περίπου στα 150 μέτρα από τις περιφράξεις τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την πρώτη στιγμή η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, υπάρχουν εκτροπές της κυκλοφορίας:

Στην Λεωφόρο Αναβύσσου και Καλυβίων
Στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος των Φούρνων Αναγνώστου
Στον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Αναβύσσου – Κερατέας

Όλοι οι δρόμοι προς την Ανάβυσσο παραμένουν κλειστοί, ώστε να διευκολυνθεί και το έργο των Πυροσβεστών.