ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη - Μετανάστες κοιμούνται στις ράγες των τρένων

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη - Μετανάστες κοιμούνται στις ράγες των τρένων
Έντονη είναι και η δυσοσμία καθώς δεν υπάρχουν τουαλέτες ενώ πολλά είναι και τα σκουπίδια
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Σε υγειονομική «βόμβα» έχουν μετατραπεί τα παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ στην Δυτική Θεσσαλονίκη, αφού πρόσφυγες και μετανάστες τα έχουν κάνει άτυπο καταυλισμό.

Καθημερινά στρώνουν κουβέρτες και υπνόσακους μέσα στα βαγόνια ή ακόμη και στις ράγες του τρένου, όπου και διανυκτερεύουν.

Κάποιοι από αυτούς περιμένουν να εξεταστεί το αίτημα ασύλου, ενώ άλλοι να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα στέγασης.

Έντονη είναι και η δυσοσμία καθώς δεν υπάρχουν τουαλέτες ενώ πολλά είναι και τα σκουπίδια τα οποία σε συνδυασμό με ζέστη, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.

Μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε σήμερα (25/6/2019) το πρωί, μεικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Ιταλών στελεχών από την ΕΕΣΣΤΥ, την ΓΑΙΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που βρέθηκε εκεί για να καταγράψει τις ζημιές.

Στελέχη της ΓΑΙΟΣΕ τόνισαν ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία η μεταφορά των βαγονιών, καθώς οι πρόσφυγες κινούνται πολλές φορές και πάνω στις ράγες και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ιθυνόντων η μεταφορά των βαγονιών θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και ο χώρος θα περιφραχθεί.

Πηγές: Εθνος, thestival, Σιδηροδρομικά Νέα

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσε» όλος ο πλανήτης! H εικόνα της NASA που προκαλεί ανατριχίλα

Έρχεται η κόλαση στην Ευρώπη: Δείτε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες

Σχετικές ειδήσεις