ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιλεκτικής επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων κατά δύο ώρες, προκειμένου να καλυφθούν με αυτόν τον τρόπο οργανικά κενά.

«Τα κενά προκαλούνται κυρίως εξαιτίας της μαζικής και βεβιασμένης αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες, οι οποίοι είτε εξωθούνται σε πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τη κατάργηση «βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζει τη ρύθμιση παράνομη καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έχει ορίσει ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κηρύσσοντας τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους-μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης, που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και τη συνέχιση του αγώνα.

"Η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων, που ήδη υλοποιούνται, αλλά και εκείνων, που θα έρθουν σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, είναι υποχρέωση όλων μας", αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.