ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Παρολίγο τραγωδία σε παραλία - Κινδύνευσαν 3 ενήλικοι και ένα 7χρονο κοριτσάκι

Ηράκλειο: Παρολίγο τραγωδία σε παραλία - Κινδύνευσαν 3 ενήλικοι και ένα 7χρονο κοριτσάκι
Δύο άνδρες πάλεψαν με τα τεράστια κύματα προκειμένου να σώσουν την γυναίκα και την κόρη της, βάζοντας σε κίνδυνο και την δική τους ζωή
e-kriti.gr

Συναγερμός σήμανε χθες (30/6/2019) στο λιμενικό σώμα, όταν ειδοποιήθηκε πως στην παραλία Γουβών Ηρακλείου, τέσσερις άνθρωποι κινδύνευαν να πνιγούν.

Μία γυναίκα, αψηφώντας τα 7 μποφόρ και τα τεράστια κύματα, αποφάσισε να μπει στην θάλασσα μαζί την 7χρονη κόρη της, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ζωή τους.

Βλέποντας μητέρα και κόρη να κινδυνεύουν, δύο άνδρες βούτηξαν στο νερό, προκειμένου να τις σώσουν, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν κι εκείνοι από τα μανιασμένα κύματα.

Στην επιχείρηση διάσωσης πήραν μέρος τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος, το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Φαέθων, το διασωστικό σκάφος Ευρώπη της ΕΟΔ Ηρακλείου, καθώς ιδιωτικά σκάφη.

Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

O ένας νεαρός που είχε βουτήξει για βοήθεια, κατάφερε να βγάλει το κοριτσάκι, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Ευτυχώς, μετά από αρκετή ώρα, εντοπίστηκαν και βγήκαν στην στεριά ζωντανοί.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη», ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, αναφέρθηκε στην τεράστια κινητοποίηση για τη σωτηρία τους.

«Είναι γνωστό σημείο, επικίνδυνο, η θάλασσα κάνει δίνες και τα ρεύματα είναι έντονα», είπε ο κ. Δουβής, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το μπάνιο όταν έχουμε έντονες καιρικές συνθήκες.

Η εν λόγω παραλία δεν είναι πολυσύχναστη και δεν διαθέτει ναυαγοσώστη.

Με πληροφορίες από το e-kriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφιάλτης... Αυτή η είδηση για τις κατσαρίδες σπέρνει το φόβο και τον πανικό (pics)

Βαριές «καμπάνες» για παραβάτες του ΚΟΚ: Δείτε τι αλλάζει από σήμερα 1η Ιουλίου

Σχετικές ειδήσεις