ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαία Ολυμπία: Κίνδυνος από κατολισθήσεις σε τούνελ

Αρχαία Ολυμπία: Κίνδυνος από κατολισθήσεις σε τούνελ

Σοβαρό κίνδυνο για τους οδηγούς που κινούνται στην Περιμετρική οδό της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελούν οι κατολισθήσεις που σημειώνονται συχνά στην έξοδο του τούνελ «Εκεχειρία».

Ήδη οι πρώτες βροχές έχουν «ξυπνήσει» το φαινόμενο, τη στιγμή, μάλιστα, στο τούνελ δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις.

Σύμφωνα με το patrisnews.com πρόκειται για ένα έργο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και παραδόθηκε προς χρήση πριν από οχτώ περίπου χρόνια. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει παραδοθεί, τυπικά, από την κατασκευάστρια εταιρία στην ΔΕΣΕ Πατρών, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην γίνονται συντηρήσεις αλλά πλέον να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για τα οποία κανένας δεν παίρνει την ευθύνη.

"Το πρόβλημα είναι γνωστό και αναμενόμενο"

Τα σαθρά εδάφη της περιοχής, υποχωρούν με τις πρώτες βροχές και στην έξοδο του τούνελ «Εκεχειρία», με κατεύθυνση από Κοσκινά προς Λιναριά, ένας τεράστιος όγκος λάσπης που έχει καταλήξει στον δρόμο, εγκυμονεί καθημερινά σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. «Το πρόβλημα είναι γνωστό και αναμενόμενο. Εμείς έχουμε κατ΄ επανάληψη απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία η οποία λέει ότι δεν έχει παραλάβει το έργο με αποτέλεσμα να μη λαμβάνει καμία μέριμνα για το κατολισθητικό φαινόμενο», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος.