ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Τεράστιες καταστροφές από το χαλάζι στην Αλεξανδρούπολη (pics&vid)

Καιρός ΤΩΡΑ: Τεράστιες καταστροφές από το χαλάζι στην Αλεξανδρούπολη (pics&vid)

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης, στη διάρκεια καλοκαιρινού μπουρινιού που ξέσπασε περίπου στις 7 το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ήταν αρκετά για να προκληθούν, μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα.

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των οικισμών της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας, δήλωσαν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως είδαν να θρυμματίζονται τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, οι βιτρίνες των καταστημάτων τους, παράθυρα και τζαμαρίες των σπιτιών τους, από τις μπάλες χαλαζιού, που όπως λένε ήταν σε μέγεθος μήλου.

Στην πλατεία της Μάκρης οι αστυνομικές Αρχές καταγράφουν ήδη τις ζημίες των οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ

Για περισσότερο από 15 λεπτά, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και το χαλάζι είχε το μέγεθος μπάλας του γκολφ (ή αυγού). Πρωτοφανές για τα χρονικά όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των Δικέλλων και της Μάκρης οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, oι μαρτυρίες αλλά και οι εικόνες που ακολουθούν, κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές.

Έχουν τρυπήσει σκεπές σπιτιών ενώ λίγο πριν τις 21:00 βρέχει καταρακτωδώς για δεύτερη φορά. Σπίτια και οικήματα με τρύπιες σκεπές πλημμυρίζουν ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται για δεύτερη φορά σε διάστημα λίφων ωρών στο έλεος της κακοκαιρίας.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο νησί της Σαμοθράκης όπου καταγράφονται εξίσου έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος του καιρού η Θεσσαλία: Καταιγίδα, χαλάζι, ανεμοθύελλα και… καύσωνας!

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Σχετικές ειδήσεις