ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Νεκρός ο ψαράς που αγνοούνταν

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Νεκρός ο ψαράς που αγνοούνταν
EUROKINISSI

Στον 62χρονο ψαρά που αγνοείτο από το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής ανήκει η σορός που εντοπίστηκε από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Η σορός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07), και συγκεκριμένα στις 13:30, 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου στην ίδια περιοχή.

Η σορός περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους τους.

O 62χρονος αλιέας αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης (10/07) όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα.

Οι νεκροί από τη θεομηνία στη Χαλκιδική έχουν φτάσει πλέον τους επτά.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τις καταστροφές:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στο εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Η λίστα του θανάτου

Οι άλλοι έξι νεκροί είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικιωμένων από την Τσεχία που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια πενηντατετράχρονη Ρουμάνα με τον οκτάχρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας τριανταεννιάχρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Κατά τις 9:30 το βράδυ έρχεται ένα δυνατό μπουρίνι και ακούμε ένα δυνατό μπαμ, νομίζαμε ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι, μια λαμαρίνα έπεσε πάνω στη σκάλα του σπιτιού» είπε ένας από τους εκατοντάδες κατοίκους των Νέων Μουδανιών ο οποίος όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τα διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα που έχει ζήσει, τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά.

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο:

Η κατάσταση των τραυματιών

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου«, «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μία γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τον συντονισμό όλων τον ενεργειών έχει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες