ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία βιολόγου: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις - Την βίαζε ακόμα και νεκρή

Δολοφονία βιολόγου: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις - Την βίαζε ακόμα και νεκρή
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων, ο 27χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές για την υπόθεση δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Η διαδικασία της απολογίας ξεκίνησε στις 10:30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού. Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Ανατριχιαστικές οι περιγραφές του

Σύμφωνα με το cretalive, ο 27χρονος περιέγραψε αναλυτικά όσα είχε πει και προανακριτικά, ενώ παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.

Είπε ότι βγήκε για να βρει μία γυναίκα για να συνευρεθούν ερωτικά και όταν την είδε στο δρόμο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Η άτυχη βιολόγος έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Χθες, Πέμπτη (18/07), η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 27χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της οπλοκατοχής. Πρόκειται, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, για τον Ιωάννη Παρασκάκη του Αποστόλου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου γίνεται με σκοπό να διερευνηθεί αν εμπλέκεται σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Γνωστός στις Αρχές ο 27χρονος

Σοκαριστικές είναι οι νέες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, o 27χρονος είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο για εμπρησμό σε περιοχή στα Χανιά, και είχε παραδεχτεί, τότε, την πράξη του. Μάλιστα φέρεται να είχε πει στους Πυροσβέστες που τον είχαν συλλάβει ότι έβαλε τη φωτιά, γιατί του άρεσε πολύ να ακούει τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων.

Τον «έκαψε» η χλωρίνη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της 60χρονης έφυγε από την σπηλιά και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του. Άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και το έπλυνε εξονυχιστικά από αίματα και άλλα στοιχεία που θα φανέρωναν σε τυχαίο έλεγχο πως εκεί μέσα είχε τοποθετήσει το σώμα της Αμερικανίδας βιολόγου.

Αυτό φαίνεται πως ήταν ένα από τα στοιχεία - «κλειδιά» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο παρατήρησαν πως το μόνο καθαρό σημείο ήταν το πορτ μπαγκάζ το οποίο ήταν πρόσφατα πλυμένο και ανέδιδε πολύ δυνατή μυρωδιά χλωρίνης.

Παράλληλα όπως προκύπτει από την έρευνα, ο 27χρονος μετά τη δολοφονία πήγε τα ματωμένα ρούχα του σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και τα έπλυνε. Όμως, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τα στοιχεία που στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, προέκυψε ότι στο παπούτσι του υπήρχε αίμα της άτυχης Suzanne Eaton.

Δείτε το βίντεο με τις νέες αποκαλύψεις:

Τι γνωρίζουμε για τις άλλες επιθέσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί τρία περιστατικά που θυμίζουν πολύ έντονα την μεθοδολογία του 27χρονου. Η μια επίθεση έγινε σε τουρίστρια πριν από έναν περίπου χρόνο, η δεύτερη πριν από περίπου δύο μήνες και η τρίτη πριν από μόλις 20 ημέρες.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις ο δράστης φέρεται να παρέσυρε με το αυτοκίνητο τις γυναίκες με σκοπό να τις ακινητοποιήσει. Οι γυναίκες έπεσαν στο έδαφος, κατάφεραν όμως να γλιτώσουν τρέχοντας και καλώντας σε βοήθεια. Η μια γυναίκα μάλιστα έχει αναγνωρίσει το αυτοκίνητο του 27χρονου, ως αυτό που την παρέσυρε.

Στην τρίτη επίθεση η γυναίκα θύμα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που την έπιασε από τον λαιμό και γι’ αυτό η μαρτυρία της θεωρείται «κλειδί».

Δείτε εδώ τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης:

Ποιος ήταν ο 27χρονος

Οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από γείτονα του 27χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με προβλήματα.

Άλλωστε αυτό παραδέχθηκε και ο ίδιος στους αστυνομικούς: «Όταν με πιάνει η μανία, με κυριεύει. Δεν το ελέγχω», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha.

«Πήγαινε να κάνει μπάνιο με άρβυλα, με μπουφάν, με κύμα δύο μέτρα. Και τον γλίτωσε τυχαία ο θείος του. Δεν δουλεύει το μυαλό του σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γείτονας του 27χρονου. «Η συμπεριφορά του ήταν κανονική μετά τη δολοφονία».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον 27χρονο:

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος» φέρεται να κατέθεσε συγγενής του δράστη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο 27χρονος παρουσιαζόταν στα social media ως ένας άνθρωπος που λάτρευε τη φύση, τις δραστηριότητες αλλά και τα παιδιά του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Suzanne Eaton βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Δείτε στην gallery ποια ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος:

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Suzanne Eaton, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Στις 8 Ιουλίου το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Δείτε στην παρακάτω gallery που βρέθηκε το πτώμα:

Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν οι δύο σπηλαιολόγοι από την Κρήτη πώς βρήκαν το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Οι δύο άντρες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι κούκλα. Μετά είδα τα παπούτσια, λέω δεν είναι κούκλα. Μετά το σοκ, βγήκαμε έξω», λέει ο ένας σπηλαιολόγος με τον δεύτερο να συνεχίζει: «Κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν οι παλμοί δεν άκουγες, δεν έβλεπες».

Οι δύο άντρες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε... Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

Δείτε βίντεο από τη σπηλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις