ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου της βιολόγου - Τι πρόδωσε τον 27χρονο (pics&vids)

Κρήτη: Σοκάρει η ομολογία του δολοφόνου της βιολόγου - Τι πρόδωσε τον 27χρονο (pics&vids)

Στα χέρια της Αστυνομίας ο 27χρονος αγρότης - Τη χτύπησε με το αυτοκίνητο, την μαχαίρωσε και την έπνιξε, πριν την πετάξει στη σπηλιά

Ένας 27χρονος άνδρας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, γιος ιερέα, που κατάγεται από το Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες «φτιαχνόταν» στη θέα άγνωστων και ασυνόδευτων γυναικών, είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Δείτε στην gallery ποια ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος και το δολοφόνο της:

Μία κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» το αυτοκίνητο του δολοφόνου να κινείται στην περιοχή του πρώην γερμανικού καταφυγίου όπου βρέθηκε το πτώμα της Αμερικανίδας φέρεται να «ξεκλείδωσε» τις έρευνες και να οδήγησε την τοπική ΕΛΑΣ στα ίχνη του 27χρονου Χανιώτη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Cretalive.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με μία εμπιστευτική πληροφορία που αφορά σε κάποιο περιστατικό του παρελθόντος, το οποίο όμως δεν καταγγέλθηκε ποτέ στην Αστυνομία αλλά ανασύρθηκε τώρα στην επιφάνεια, δρομολόγησε τις εξελίξεις της προσαγωγής του.

Όταν πλέον βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο νεαρός Χανιώτης, φέρεται να έπεσε στην πρώτη μεγάλη αντίφαση. Ενώ το αυτοκίνητο του φέρεται να κινείται στην περιοχή την ημέρα της εξαφάνισης (και δολοφονίας της 60χρονης), εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε να επισκεφθεί την περιοχή περίπου ένα μήνα. Η απάντηση αυτή χτύπησε «καμπανάκι» στους αστυνομικούς που κατάλαβαν ότι κάτι κρύβει.

Όταν πλέον έσφιξαν τον κλοιό γύρω του και του έδειξαν ότι είχαν στοιχεία που τον διέψευδαν, ο 27χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει και ακολούθησε η σύλληψή του, το μεσημέρι της Δευτέρας (15/07).

Ο 27χρονος Γ.Π. ομολόγησε προφορικά το έγκλημα και παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη βιολόγο με το αυτοκίνητό τους όταν την είδε να περπατά μόνη της στο δρόμο, επειδή τον ερέθισε η εικόνα της. Σύμφωνα με την ομολογία του είναι ηδονοβλεψίας και ένιωσε ακατανίκητη ηδονή στο θέαμα της καλοστεκούμενης 60χρονης.

Στη συνέχεια, πέρασε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές με το αυτοκίνητό του πάνω από το σώμα της κι ενώ εκείνη ήταν ζωντανή την έβαλε στο πορτμπαγκάζ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, χτυπώντας τις λαμαρίνες για να την ακούσουν. Τότε ο 27χρονος για να τη σταματήσει της κατάφερε απανωτά χτυπήματα με μαχαίρι. Κι ενώ εκείνη συνέχιζε να καλεί σε βοήθεια, της έφραξε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα, σκοτώνοντάς την.

Κατόπιν έκρυψε το πτώμα της στη σπηλιά, την οποία γνώριζε καλά καθώς είχε εξερευνήσει εξονυχιστικά στο παρελθόν, έχοντας μάλιστα ανεβάσει και σχετικό βίντεο στο YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Αμερικανίδα, είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο το οποίο διεξήγθει στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Είχε εξαφανιστεί στις αρχές Ιουλίου από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Κολυμπάρι Χανίων, 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της.

«Μυστήριο» το κίνητρο του δολοφόνου

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα, ποιο ήταν το κίνητρο που οδήγησε τον 27χρονο σε ένα τέτοιο έγκλημα. Πληροφορίες της "Espresso" αναφέρουν ότι ο δράστης δεν έχει παραδεχθεί ότι βίασε τη βιολόγο. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, ακόμα και μετά θάνατον.

Το δεύτερο πρόσωπο

Ένα δεύτερο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο αφορά στο ενδεχόμενο ο δολοφόνος να διέθετε συνεργό, τουλάχιστον στην απόκρυψη του πτώματος. Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ένας αλλοδαπός που εργαζόταν για τον 27χρονο και υπάρχουν ενδείξεις ότι τον βοήθησε να μεταφέρει το πτώμα της 60χρονης για να το κρύψει στη δαιδαλώδη τεχνητή σπηλιά.

Δείτε στην gallery όπου βρέθηκε το πτώμα της 60χρονης:

Με πληροφορίες από cretalive, cretapost, flashnews, neakriti, Espresso

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Έτοιμος να σαρώσει ο «Αντίνοος» - Τις επόμενες ώρες η κορύφωση της κακοκαιρίας (pics)

ΣΟΚ: Πέθανε ηθοποιός δημοφιλούς σειράς (pics)

Σχετικές ειδήσεις