ΕΛΛΑΔΑ

Πυρόπληκτοι στο Μάτι: Απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ

Πυρόπληκτοι στο Μάτι: Απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ

Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να λαμβάνει, αργά χθες το βράδυ, ψήφο εμπιστοσύνης, το βλέμμα πλέον εστιάζει σε κομβικές παρεμβάσεις στην οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη. 

Πέραν του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, στον ορίζοντα προς κατάθεση στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκονται δύο ακόμα νομοσχέδια:

Αυτό που θα αφορά στις φορολογικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ισχύσουν άμεσα. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο που θα διευρύνει και θα βελτιώνει την υπάρχουσα ρύθμιση. Μάλιστα θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, ώστε να ψηφιστεί με ταχύτατες διαδικασίες.

Το δεύτερο, είναι μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και αφορά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, αλλά και άμεσων πρακτικών αποτελεσμάτων για τους πυρόπληκτους, τους εγκαυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων, δεσμεύεται πως θα ξεμπλοκάρει 31 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία λιμνάζουν εδώ και ένα χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό 37,8 εκατομμύρια ευρώ από 2.770 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Έναν χρόνο μετά, τα 31 εκατομμύρια ευρώ δεν έχουν αξιοποιηθεί, ενώ οι πρώτες εκταμιεύσεις έγιναν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Η πρόταση της κυβέρνησης διασφαλίζει ότι τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν με απόλυτη διαφάνεια και τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Τα 31 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν στα εξής:

Οι πολίτες με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή που χρειάζονται.

Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για πέντε χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για τον σκοπό αυτό θα διατεθούν δέκα εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

Για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Όταν «δάκρυσε» το Μάτι! Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς

Μάτι: Το οικόπεδο της φρίκης - Εδώ που μαρτύρησαν 26 ψυχές

Σχετικές ειδήσεις