ΕΛΛΑΔΑ

16η Εθελοντική Αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Καλάμου

16η Εθελοντική Αιμοδοσία Τράπεζας Αίματος Καλάμου

Save the date: Την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019  από τις  9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Καλάμου του Ναυτικού Ομίλου Άγιοι Απόστολοι, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλάμου (απέναντι από τα γραφεία Κοινότητας). 

Μία πρωτοβουλία του ΝΟΑΑ που τείνει να γίνει θεσμός. Η εθελοντική αιμοδοσία στον Κάλαμο ξεκίνησε το 2004 και κάθε χρόνο πλήθος κόσμου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα.

Ήταν 1η Αυγούστου του 2004 όταν ιδρύθηκε η Τράπεζα Αίματος της Κοινότητας Καλάμου. Από τότε έως και σήμερα με ενθουσιώδη προθυμία οι κάτοικοι του Καλάμου και όχι μόνο ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για δημιουργία αποθέματος αίματος που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Ο Ν.Ο.Α.Α. μια φορά τον χρόνο σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει αιμοδοσία στην οποία σχεδόν όλα τα μέλη του καθώς και κάτοικοι του Καλάμου και των Αγίων Αποστόλων, εθελοντικά προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Καλάμου κυρίως, αλλά και για κατοίκους άλλων περιοχών αν είναι αναγκαίο.

Φέτος, η εθελοντική αιμοδοσία τράπεζας αίματος Καλάμου θα πραγματοποιηθεί στις 25/08/2019 από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ίδρυση μέχρι πέρυσι έχουν γίνει 15 αιμοληψίες και έχουν συγκεντρωθεί περίπου 420 φιάλες αίματος. Υπάρχει μία λίστα 250 φίλων αιμοδοτών.

Από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου έχουν εξυπηρετηθεί 345 ασθενείς και επείγουσες καταστάσεις «ξοδεύοντας» 406 φιάλες αίμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναμονή για 14 φιάλες αίματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πληροφορίες στην Επιτροπή Τράπεζας Αίματος Καλάμου του ΝΟΑΑ:

  • Κ. Τσιντικίδης Χρήστος – 6932261599
  • Κ. Χούχλας Δημήτρης - 6944333804
  • Κ. Κολιαστάσης Χρήστος – 6977686795

Οι σελίδες στο Facebook για να ενημερώνεστε:
https://www.facebook.com/TrapezaAimatosKalamou/
https://www.facebook.com/noaa.eu/

Διαβάστε επίσης:

«Βρέχει» χρήματα: Δείτε πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των επιδομάτων

Συντάξεις Αυγούστου 2019: Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων