Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Βίντεο - ντοκουμέντο από την άγρια καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών

Βασιλική Δελημήτρου Βασιλική Δελημήτρου

Την μάχη που έδωσαν οι άνδρες του Λιμενικού με τους εμπόρους ναρκωτικών ανοιχτά της Μυτιλήνης καταγράφει καρέ – καρέ, ένα συγκλονιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στα πλάνα που είναι τραβηγμένα από ελικόπτερο αλλά και από πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση της σύλληψης των ναρκέμπορων φαίνεται η καταδίωξη του φουσκωτού, καθώς επίσης και η ακινητοποίησή του από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση ξεκίνησε καθώς στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού είχαν πληροφορία για σπείρα που θα προσπαθούσε να μεταφέρει ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία με ένα ή παραπάνω σκάφη.

Στελέχη αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων που επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού και για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του λιμενικού καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας.

Όταν τους αντιλήφθηκαν τα μέλη πληρωμάτων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής τους καταδίωξαν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι τρεις δράστες κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των σκαφών του ΛΣ επιχείρησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού να πυροβολήσουν σε «ασφαλή τομέα» όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή: Συναγερμός με πλαστά χαρτονομίσματα

Θρήνος: Πέθανε ο Γιώργος Πεσματζόγλου