Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο:Τροχονόμοι στέλνουν μετανάστες στα σύνορα - Αποδείξεις για το σχέδιο του Ερντογάν

Newsbomb

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία έχει επίσημα ρόλο διακινητή.

Βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει το ενορχηστρωμένο σχέδιο της Τουρκίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr.

Στο βίντεο φαίνεται η οργάνωση από την τουρκική πλευρά για τη μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη στα σύνορα της Τουρκίας με τις Καστανιές.

Κομβόι από πούλμαν κατευθύνονται προς τα σύνορα, «τροχονόμοι» με φωσφοριζέ γιλέκα τους δείχνουν το δρόμο, ενώ όταν τελικά φτάνουν στον προορισμό τους άντρες με φακούς παραλαμβάνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να τους οδηγήσουν στη οριογραμμή. Οι άντρες αυτοί τους λένε να κάνουν γρήγορα.

Μάλιστα, μέσα στο πούλμαν από όπου τραβήχτηκε το βίντεο φαίνονται να κάθονται στις μπροστινές θέσεις άτομα που δε μοιάζουν με μετανάστες. Ο ένας έχει πάνω του μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, ενώ ένας άλλος φαίνεται ότι τραβάει με το κινητό του βίντεο, πιθανότατα για να προπαγανδίσει ότι άνοιξαν τα σύνορα. Κατά την παραλαβή των μεταναστών φαίνεται ακόμα και ένας άντρας που πιθανότατα είναι Τούρκος αστυνομικός ή άντρας της χωροφυλακής, καθώς έχει στο παντελόνι του χειροπέδες, φοράει μάσκα στο πρόσωπο και κρατάει φακό.

Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Το πούλμαν με τους πρόσφυγες, μετανάστες και τους «συνοδούς» που κάθονται στις πρώτες θέσεις κατευθύνεται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Στο δρόμο φαίνονται και άλλα πούλμαν να κάνουν την ίδια δουλειά, ενώ φαίνονται για τον ίδιο σκοπό να πηγαινοέρχονται βανάκια αλλά και ταξί. Στο 3.25 του βίντεο φαίνεται άτομο με φωσφοριζέ γιλέκο να δείχνει, εν είδει τροχονόμου, στο πούλμαν ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones – Δείτε τα βίντεο