Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Επανεκκίνηση στον τουρισμό: Αυτές είναι οι 19 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα

Newsbomb

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει αρχίσει με την κυβέρνηση να παρουσιάζει χθες (20/05) αναλυτικά το σχέδιο της επανεκκίνησης και τα μέτρα που θα ισχύσουν αυτό το -ξεχωριστό, λόγω κορονοϊού- καλοκαίρι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος τίθεται σε λειτουργία στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής. Η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία, είναι η 29η Μαΐου, οπότε θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ. Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

Κατόπιν, στις 15 Ιουνίου, η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της και στους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Σκόπια, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Τέλος, από την 1η Ιουλίου, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού, εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι-Καλλιθέα: Τα δευτερόλεπτα της φρίκης-Ανθρωποκυνηγητό για τη γυναίκα με τη μάσκα