Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το σποτ της Ελλάδας για τον τουρισμό

Newsbomb

Τα αποκαλυπτήρια του τηλεοπτικού σποτ προώθησης του ελληνικού τουρισμού έγιναν σήμερα, Πέμπτη, στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου της χώρας μας για τον τουρισμό.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο CINE ΑΙΓΛΗ, τον θερινό κινηματογράφο του Ζαππείου, όπου και προβλήθηκε για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα, προλόγισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως: «Θέλουμε οι επισκέπτες μας να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη έκπληξη που κρύβει μέσα της, με τη γαλήνη στην ψυχή και στο πνεύμα».

«Η ευχή που συνοδεύει τη χώρα μας στο πέρασμα των αιώνων να ακουστεί αυτή τη φορά, μέσα στο Ελληνικό καλοκαίρι δυνατότερα: "Ευοί – Ευάν, Στην υγειά μας". Το ελληνικό καλοκαίρι που το αξίζουμε φέτος, περισσότερο από ποτέ!», πρόσθεσε.

«Δεν είναι ούτε ο ήλιος, ούτε η θάλασσα. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω… Είναι state of mind. Να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να επικοινωνείς με τη φύση, να αισθάνεσαι ελεύθερος». Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι και το σύνθημα του υπουργείου Τουρισμού.

«Εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε προβλέψεις για ύψος ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Ύφεση 0.9% όταν η μέση ευρωπαϊκή είναι της τάξης του 3,8%. Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορονοϊού με μεγάλη ορμή. Το β’ τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο και ελπίζουμε ότι από το γ’ τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα», Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση «Restart Tourism».

«Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα περιμέναμε. Και το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζαμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

«Η πανδημία άλλαζε πολλά. Επέφερε βαθιά, ελπίζουμε πρόσκαιρη, οικονομική κρίση», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο τουρισμός συνεισφέρει πολλαπλά στην ελληνική οικονομία και έτσι αποτελεί στοίχημα του κλάδου. Βασικός μας μέλημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρηθούν αυστηρά προκειμένου να προφυλαχθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο.

Ξεκαθάρισε πως ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μειωμένος φέτος σε σχέση με τα 33 εκατομμύρια ήρθαν πέρυσι στη χώρα μας, αναφέροντας ταυτόχρονα πως κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει πόσοι θα είναι οι τουρίστες φέτος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα τα πάρουν - Πότε μπαίνουν τα χρήματα