Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός- Σύψας: «Κρατάμε την ανάσα μας για το άνοιγμα του τουρισμού»

Newsbomb

Το άνοιγμα του τουρισμού προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς - Πότε περιμένουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επανεκκίνηση του τουρισμού, το εμβόλιο κατά του ιού καθώς για το πότε ενδέχεται να έρθει το δεύτερο κύμα στην χώρα μας.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τι ανέφερε για όλα αυτά καθώς και για τα εισαγόμενα κρούσματα και τους ελέγχους που γίνονται στα σύνορα.

«Όλοι μας, όσοι εμπλεκόμαστε, κρατάμε την ανάσα μας να δούμε τι θα γίνει γιατί ουσιαστικά έχουμε ένα είδος πειράματος, τουρισμός στα χρόνια της πανδημίας », επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

«Έχουμε ένα πολύ εξειδικευμένο σύστημα για τον τουρισμό το οποίο πρέπει να δούμε πώς θα δουλέψει στην πράξη. Πιστεύω και ελπίζω ότι τα πράγματα να πάνε καλά», συμπλήρωσε ο κ. Σύψας.

«Είναι προφανές ότι ανοίγοντας μαζικά σύνορα από σήμερα, ο κίνδυνος να έχουμε περισσότερα κρούσματα και διασπορά, αυξάνει. Πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες της Ελλάδας να μην υπάρξει διασπορά. Να μην επαναληφθούν οι εικόνες συγχρωτισμού που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες», τόνισε ο καθηγητής.

Επίσης ο κ. Σύψας ανέφερε ότι η Ελλάδα περιμένει ένα νέο, δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού το φθινόπωρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Νεκρή γυναίκα από ανακοπή - Βίαζαν τις τρεις ανιψιές της μπροστά της