Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη - Συγκλονιστική μαρτυρία: «Τρέχαμε να σωθούμε» - Προφυλακιστέος ο 45χρονος

Newsbomb

Στη φυλακή ο 45χρονος για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης - Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα συνέβησαν χθες (16/07) το μεσημέρι -  Σε μηχανική υποστήριξη δύο από τα θύματα του δράστη

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκιση του 45χρoνου δράστη που τραυμάτισε σοβαρά με τσεκούρι τρεις υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης.

Είχε οδηγηθεί νωρίτερα και με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Ο δράστης δεν ανέφερε το παραμικρό για τις πράξεις του ενώ την ίδια στάση κράτησε κατά την κράτηση του και στο αστυνομικό μέγαρο.

Οι αστυνομικοί τον χαρακτηρίζουν «μη συνεργάσιμο». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τους δήλωσε «δεν θα σας πω τίποτα», θέλοντας να δυσκολέψει το έργο τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δείτε εικόνες στη gallery και το βίντεο που ακολουθεί:

«Τρέχαμε να σωθούμε»

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κοζάνης, μετά τη χθεσινή επίθεση 45χρονου με τσεκούρι στην τοπική εφορία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστούν σοβαρά τρεις άνθρωποι.

Ένα από τα παραλίγο θύματα του 45χρονου, μίλησε στο Mega για το τραγικό σκηνικό.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων του συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας , Ηλίας Ζουμπούλης, γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από το τσεκούρι του δράστη.

«Ήμουν παρών σε κάποιο μέρος του επεισοδίου. Τρέχαμε να σωθούμε γιατί είχαμε κάποιον με τσεκούρι να μας κυνηγάει. Δύο συνάδελφοι δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Είμαι σοκαρισμένος. Είδα το βίντεο από την επίθεση σε βάρος μας. Από τη μία λυπάμαι για τους συναδέλφους, από την άλλη χαίρομαι που μπορώ να μιλάω με εσάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως οι κινήσεις και τα λόγια του 45χρονου έδειχναν ότι είχε μελετήσει την επίθεση και πως «ήθελε να σκοτώσει».

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όσα δήλωσε ο κ. Ζουμπούλης.

Σε μηχανική υποστήριξη δύο από τα θύματα

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης για τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση με το τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, τουλάχιστον για τον έναν εκ των νοσηλευόμενων.

Ο 56χρονος που νοσηλεύεται στη 2η ΜΕΘ του Νοσοκομείου, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι από το χτύπημα που δέχτηκε με το τσεκούρι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του.

Η ασθενής Μ.Μ. 47 ετών φέρει θλαστικό τραύμα, κάταγμα κρανίου, χτυπήματα στην πλάτη και είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο διευθυντής της ΔΟΥ πέφτοντας πάνω στον δράστη και κατάφερε να τον αφοπλίσει μαζί με έναν άλλο υπάλληλο της Εφορίας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων