Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Υπάρχει και χειρότερο σενάριο από το lockdown

Newsbomb

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος χτύπησε «καμπανάκι» για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασάις για τον κορονοϊό καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές»

Αναφορικά με τις μάσκες ο κύριος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι προβλέπεται η χρήση τους όπου υπάρχει συνωστισμός. «Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μάσκα αν περπατάει μόνος του έξω», υπογράμμισε μιλώντας στον ANT1.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε ότι τα αποτελέσματα από τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή, θα φανούν σε δέκα μέρες περίπου.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για τον κορονοϊό υπογράμμισε ότι «έχουν παρθεί έγκαιρα και αν είχαμε καλύτερη τήρηση θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. «Υπάρχει κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown. Eκεί υπάρχουν διπλά προβλήματα: και τα προβλήματα του lockdown και τα προβλήματα της καθυστέρησης που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση», υπογράμμισε.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου η κατάσταση στη χώρα μας είναι ακόμα αναστρέψιμη.

Με ήπιες αυξομειώσεις η επιδημία στην Ελλάδα

Η επιδημία στη χώρα μας διατηρείται σε επίπεδα σχετικά χαμηλά με ήπιες αυξομειώσεις, χάρη στη συνολική προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των διαγνώσεων εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπιες αυξητικές τάσεις ξεπερνώντας τους 400 ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων προσεγγίζει τα 100-σήμερα 98- αυξάνοντας και την πίεση στο σύστημα υγείας, είπε ο καθηγητής. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ασθενών που καταλήγει εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω στο 5 με τάση σταθεροποίησης του μέσου όρου 5 με 6.

Το μερίδιο της Αττικής στις διαγνώσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, ωστόσο πρόσθεσε, θα χρειαστεί μία εβδομάδα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο καθηγητής στην τήρηση των μέτρων προστασίας και επανέλαβε ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αντιμετώπισης παραμένει η κοινωνική απόσταση, η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών. Κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν τους γύρω τους, φορώντας τις μάσκες σωστά και με προσήλωση και να εντείνουν την προσπάθεια τήρησης των μέτρων προστασίας διότι, όπως είπε, «η επιδημία μπορεί να μπει σε επιθετική φάση, που βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Απαντώντας για τη συγκέντρωση στο Εφετείο, είπε ότι έχει την δυναμική να κάνει ένα γεγονός υπερμετάδοσης της νόσου COVID-19. «Απευχόμαστε αυτό το σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε κιόλας. Θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Στο επίπεδο 3 η Αττική